Banjalučani u četvrtfinalu Kupa Srbije

Objavljeno: 24. 3. 2015 u 14:48h

Ragbisti Bijelih zečeva iz Banjaluke izborili su plasman među osam najboljih ekipa u Kupu Srbije trijumfom u gostima protiv srpskog drugoligaša Novog Beograda 26:22, poslije produžetka.

Banjalučki Bijeli zečevi nastavljaju sa uspjesima.

Najtrofeniji klub Republike Srpske i Bosne i Hercegovine drugu godinu zaredom igraće u četvrtfinalu Kupa Srbije, nakon što je u meču osmine finala slavio protiv drugoligaša Srbije Novog Beograda 26:22 (22:22).

Banjalučani su odigrali fenomenalno prvih 40 minuta meča, imali veliku prednost uoči odmora 22:4, a onda su zamalo prokockali vođstvo u nastavku susreta.

“U Beograd smo krenuli sa 15 igrača, odnosno samo sa dvije izmjene, od čega je jedan igrač bio rovit, a drugi debitant. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, ali nam se tada povrijedio centralni igrač Siniša Poznanović, koji nije mogao igrati u nastavku”, rekao je kapiten i osnivač “zečeva” Sreten Zec.

Beograđani su u nastavku meča uspjeli nadoknaditi veliki zaostatak.

“U drugom poluvremenu potpuno nam se poremetila koncepcija igre. Domaćin je krenuo žestoko, odigrao odlično, dok smo mi imali mnogo grešaka i umjesto da meč privedemo kraju, napravili smo sebi medvjeđu uslugu, tako da je regularni dio meča završio 22:22. Ušlo se u produžetak, gdje važi pravilo ‘zlatnog poena’. Na samom početku napravili smo kaznu, kapiten domaćih je imao mogućnost iz pretvaranja da donese pobjedu Beograđanima, ali je promašio. Uhvatili smo loptu i Elvis Martić uspio je da postigne esej i osigura nam trijumf i prolaz u četvrtfinale”, dodao je Zec.

Osim Bijelih zečeva, u četvrtfinalu Kupa Srbije igraće prošlogodišnji osvajač Dorćol, zatim Crvena zvezda, Partizan, Nova Pazova, Radnički (Niš), Tašmajdan Tigrovi i Soko (Vranje).

Žrijeb četvrtfinala je sljedeće sedmice, a ekipe koje su se plasirale među osam najboljih odigraće minimum još dva meča. U slučaju eliminacije u četvrtfinalu, igraće u polufinalu Štita Srbije.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/banjalucani-u-cetvrtfinalu-kupa-srbije/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])