Saša Rendić, trener odbojkaša Borca: Bolji smo od Ilijaša

Objavljeno: 19. 3. 2015 u 11:44h

Trener odbojkaša Borca m:tel Saša Rendić vjeruje da su njegovi izabranici bolji od ekipe Ilijaša i da bi trebalo da se plasiraju u polufinale plej-ofa prvenstva BiH.

“Crveno-plavi” će prvi meč četvrtfinala igrati u subotu kada će od 18 časova gostovati u Ilijašu. Nakon toga revanš će biti igran u Banjaluci, kao i eventualna majstorica, jer je Borac bio bolje plasiran u ligaškom dijelu takmičenja. Tokom takmičenja u tom dijelu prvenstva Borac je slavio u oba meča (3:2 u Banjaluci i 3:0 u Ilijašu) i Rendić se nada da se taj scenario može ponoviti.

“Tokom takmičenja u ligi pokazali smo da smo bolji. Imamo kvalitetnijih igrača i ići ćemo na to da riješimo duel u dva meča, ali opet treba biti oprezan. Ovo sada je nova situacija. Plej-of je drugačiji nego ligaško takmičenje. Oni su nam u Banjaluci uzeli dva seta, ali to je bila prva utakmica u ligi. Kasnije, kada smo se uigrali, dobili smo ih lakše u gostima. Mislim da bi to trebalo da se ponovi, da odigramo na sličnom nivou”, kazao je Rendić.

Trener Borca istakao je da su tokom pauze zbog igranja završnice Kupa BiH imali malih problema sa prehladama igrača, ali vjeruje da će do prvog meča biti sve kako treba. Pored toga što su ove sezone pokazali veliki kvalitet i izborili plej-of, Banjalučani ponovo imaju problem sa dvoranom koji čitave sezone ne mogu da riješe.

“I dalje treniramo u dvorani “Obilićevo” gdje ne možemo igrati utakmice, dok mečeve igramo u univerzitetskoj sali kampusa. Ono što nam još ne ide u prilog je da sami moramo organizovati meč, a do sada smo to radili zajedno sa odbojkašicama BL voleja. Kada mi budemo domaćini, one će gostovati tako da treba da platimo 600 maraka za meč, a ako budemo igrali i majstoricu, još toliko. Pokušaćemo to nekako da riješimo uz pomoć opštine jer je to velika suma, a potrudićemo se da duel riješimo u dva meča i da ne igramo treći”, dodao je Rendić.

Ostali parovi

Pored duela između Borca i Ilijaša, u četvrtfinalu plej-ofa u subotu od 19 časova sastaće se Jedinstvo iz Brčkog i Kakanj 78. U borbi za opstanak, to jest plej-autu, sastaju se Radnik – Bosna (subota, 16) i Domaljevac – Modriča (subota, 18).

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/sasa-rendic-trener-odbojkasa-borca-bolji-smo-od-ilijasa/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])