Nemanja i Stefan Majdov sanirali povrede u Banjaluci

Objavljeno: 17. 3. 2015 u 09:26h

Najbolji mladi sportista Srbije za prošlu godinu džudista Nemanja Majdov i njegov brat Stefan prethodna tri dana liječili su povrede u Banjaluci pomoću metoda kondicionirane plazme u Sportskoj ambulanti kod doktora Aleksandra Jakovljevića.

Nemanja ima tešku povredu ligamenata koljena koju je dobio tokom prvenstva Srbije gdje je odbranio titulu u kategoriji do 81 kilograma. Sa Jakovljevićem ima odličnu saradnju već tri godine i on je zvanični doktor njegovog olimpijskog tima.

“Saradnja je baš dobra i profesionalno radimo. Sve povrede liječim ovdje i do sada sam sve sanirao kako treba i vjerujem da će tako biti i ovaj put. Uvijek sam bio zadovoljan rezultatima. Već nakon nekoliko tretmana osjetio sam napredak. Radio sam komplikovane plazmine tako da će to ubrzati oporavak. Siguran sam da će biti dobro, to je stvar psihe i sigurno ću jači izaći iz ovoga. Treba imati jedan period pauze, pa će na kraju biti sve kako treba. Važno je da sam psihički stabilan. Što bi se reklo što te ne ubije to te ojača”, kazao je Nemanja.

Mladi džudista očekuje da se vrati treniranju i mečevima za tri-četiri mjeseca kada će pokušati nadoknaditi izgubljeno za vrijeme oporavka. Njemu je i dalje cilj da ispuni normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. Stefan ima problema sa mišićem desne ruke zbog koje još deset do 15 dana neće trenirati punim intenzitetom. Vjeruje da će u Banjaluci u potpunosti zaliječiti povredu.

“Ovo mi je stara povreda koja me sprečava da radim 100 odsto, ali nadam se da ću to da riješim do kraja. Tačno prije godinu dana imao sam pauzu od četiri mjeseca i da nije bilo doktora Jakovljevića sigurno sad se ne bih bavio džudoom pošto je bilo toliko strašna povreda da su mi rekli da neću moći nositi korpe na takmičenjima, a kamoli da se borim. Uz pomoć krvne plazme i svega toga uspjeli smo to riješiti”, istakao je Stefan kojeg u toku sezone očekuju pripreme za državno prvenstvo Srbije do 23 godine, pa onda za Evropsko prvenstvo gdje će, kao i brat, pokušati doći do olimpijske norme.

Jakovljević

Aleksandar Jakovljević želi da džudistima Crvene zvezde omogući najbolje moguće uslove kako bi im pomogao da se plasiraju na Olimpijadu.

“Radićemo vrhunska testiranja za obojicu na bazi krvi sa kolegama iz Graca. Pokušaćemo da im uvedemo hipobarički trening kao na planini sa maskom. Želimo da im stvorimo svjetske uslove i da ne oskudijevaju za onom što ljudi u Evropi i svijetu imaju. Oni su izvanredni momci, imaju takav entuzijazam i energiju. Nemanjine pobjede sa ovakvim koljenom graniče se sa nemogućim. Cilj je da radimo pet i po godina i da odu na Olimpijske igre”, kazao je Jakovljević.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/nemanja-i-stefan-majdov-sanirali-povrede-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])