Šahovski turnir Festival prijateljstva “Matirajmo predrasude”: Bertović najbolji

Objavljeno: 16. 3. 2015 u 11:49h

Ukupni pobjednik prvog šahovskog turnira Festival prijateljstva “Matirajmo predrasude”, koji je održan u Banjaluci u organizaciji škole šaha Skakač, je Mile Bertović iz Viteza.

Domaćin turnira bio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, a pokrovitelj Ambasada Njemačke u BiH. Kako je nastupilo 99 šahista iz 16 gradova BiH i Hrvatske, cilj turnira – razvijanje multikulturalnosti i saradnje među narodima i različitim društvenim grupama je u potpunosti ispunjen.

“Ovakvi turniri koštaju samo malo dobre volje i ništa više od toga”, rekao je Čubrilović odajući priznanje organizatoru, koji mu je uručio plaketu počasnog člana škole šaha “Skakač”.

Predsjednik Skupštine potom je odigrao promotivni meč sa velemajstorom i najboljim igračem BiH Borkijem Predojevićem.

“Ovo je početak ponovnog buđenja šaha u Banjaluci. I bivši svjetski prvak Gari Kasparov je svoj prvi vrhunski rezultat postigao upravo u Banjaluci, što govori da u ovom gradu postoje i talenti i velika šahovska tradicija”, rekao je Predojević.

Pored Bertovića, pobjednici po kategorijama još su bili: Ahmed Karalić (osobe sa invaliditetom, Zenica), Srđan Jefić (seniori, Doboj), Ranka Slijepčević (žene, Banjaluka), Tamara Ljikar (kadetkinje, Vukovar) i Bojan Maksimović (kadeti, Banjaluka).

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/sahovski-turnir-festival-prijateljstva-matirajmo-predrasude-bertovic-najbolji/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])