Nokaut Nemanje Petrovića za prvu profi pobjedu

Objavljeno: 4. 3. 2015 u 10:33h

Član Kluba slobodnih borbi Oktagon iz Banjaluke Nemanja Petrović pobijedio je Sašu Klimeka na MMA (midžed martial arts) manifestaciji “Noć nokauta” održanoj u Virovitici.

On se takmičio u apsolutnoj kategoriji (više od 100 kilograma), a domaćeg takmičara nokautirao je u prvoj rundi. Petrović je uspio da se vrati iz nokdauna jer ga je Klimek “imao na konopcima” i krošeom dođe do prve pobjede u profesionalnoj karijeri, a šeste vezane (pet ostvario u amaterskoj konkurenciji).

“Presrećan sam poslije prve profi pobjede i tek treba da saberem utiske nakon ovog trijumfa. Domaći takmičar odlično se borio, ali uspio sam da se vratim u meč poslije njegovog dobrog početka i jednim udarcem dođem do pobjede”, rekao je Petrović.

Njegov klupski kolega Jovan Vujasin takmičio se u kategoriji do 84 kilograma, ali je poražen u finalu.

“Veoma ozbiljno smo shvatili meč i dva mjeseca smo se spremali za njega. Klimek je odličan i iskusan borac, stariji je osam godina od Nemanje, koji ima tek 20, a protivnika je dobio teškim nokautom. Ovaj trijumf velika je stvar za Nemanju, koji je njime zakoračio u svijet profi borbi, te se nadam da će ovako da nastavi dalje”, kazao je trener Oktagona Darko Uletilović.

Predsjednik Oktagona Radenko Vujasin istakao je da su svi u klubu ponosni na rezultate Petrovića.

“Potrebno je mnogo rada, truda i odricanja da bi se stiglo na sami vrh, a Nemanja je to uspio. Njegovi rezultati raduju sve nas i nadamo se da je ovo samo početak njegove uspješne profesionalne karijere. Vjerujem da će se i ostali naši članovi ugledati na njega i da će i dalje da donose medalje sa različitih takmičenja”, izjavio je Vujasin.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/nokaut-nemanje-petrovica-za-prvu-profi-pobjedu/||claudebot