Olimpijsko dizanje tegova ponovo u Banjaluci (Video)

Objavljeno: 14. 11. 2017 u 15:07h

Godinama je Mile Šestić, višestruki šampion u dizanju tegova, pokušavao da u djelo sprovede svoju ideju i da u Banjaluci ponovo pokrene klub u ovom olimpijskom sportu.

Najveća kočnica kaže, bio je prostor za treniranje. A onda je u pomoć priskočio dekan banjalučkog DIF-a, Borko Petrović. Ponudio je salu za trening i stručni kadar, pa se moglo početi sa radom. Obostranom saradnjom, nastao je Klub dizača tegova “Student”, jedan od rijetkih te vrste u Srpskoj.

“Mi smo na početku zainteresovani za što veću masovnost iz koje će da izađe kvalitet. Bavljenje ovim sportom zahtijeva dosta odricanja, ali ovaj sport dosta i daje. Ovo je sport koji je akumulira dosta toga. Daje vam puno toga, i puno vam vraća, naravno uz zdravo bavljenje sportom”, rekao predsjednik i osnivač Kluba dizača tegova “Student” Mile Šestić.

Već sa prvim glasom da je klub zaživio, počeli su da pristuži i prvi članovi. Za sada ih je 20 tak. Treninzu su besplatni, a vrata “Studenta” otvorena za sve one koji imaju želju da se okušaju u ovom sprotu u kojem je od krucijalne važnosti pravilno izvodjenje pokreta. U “Studentu” je zarad toga angažovano nekoliko trenera sa iskustvom, mahom profesora i asistenata sa banjalučkog DIF-a.

“Ljudi, odnosno dječaci i djevojčice, imaće priliku da nauče od iskusnih vježbača osnove power liftinga i weight liftinga. Mislim da je ovo najbolja priča za početak dizačkog sporta u Gradu Banjaluka”, rekao je trener Kluba dizača tegova “Student” Nemanja Zlojutro.

Mile Šestić, sa poćetka priče, kaže da je prvi korak napravljen. Naredni je da se širom banjalučke regije osnuje još nekoliko klubova. Ističe da ovaj sport ima tradiciju na ovdašnjim prostorima i podsjeća da je nekadašnji “Partizan”, bio je jedan od najuspješnijih klubova u bivšoj državi. Pun optimizma, poručuje red je da se nastavi tamo gdje se stalo prije skoro tri decenije.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/olimpijsko-dizanje-tegova-ponovo-u-banjaluci-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot