Nemanja Trkulja, golman Borca: Od Avdukića upijam svaki savjet

Objavljeno: 14. 11. 2017 u 18:47h

To što je na početku sezone bio rezerva u klubu i reprezentaciji nije omelo mladog golmana Borca Nemanju Trkulju (21) da iskoristi svojih pet minuta i dokaže trenerima da ozbiljno mogu računati na njega.

Prekretnica je bila utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godinu kada je stao na gol BiH, koja je na iznenađenje svih savladala Portugaliju sa 3:1, a on pokazao da ima kvalitet. Nakon toga, pomalo neočekivano, u 10. kolu Premijer lige trener Borca Zoran Milinković ukazao mu je povjerenje da brani protiv Slobode i od tada je standardan.

“Na neki način sam neočekivano dobio priliku u reprezentaciji, branio sam protiv Portugalije i u klubu su vidjeli da mogu izvući neku korist od toga. Protiv Slobode sam korektno odradio posao i dokazao da mogu računati na mene u budućnosti. Gurnuli su me u prvu postavu, rekli su mi da se spremim i borim se. Nisu mi nametali neki pritisak da moram nešto, bili su mi podrška i to mi dosta znači. Vjerujem da će biti još boljih partija, da ću se razvijati kao golman i ličnost” – istakao je Trkulja.

U pet mečeva Premijer lige primio je isto toliko golova, dok su Banjalučani za to vrijeme osvojili sedam bodova. Trkulja je uspio da sačuva mrežu na vjerovatno najtežem gostovanju u Mostaru. Iako se iznenadio ulaskom u prvu postavu, to ga nije omelo da pokaže kvalitet.

“Bio sam svjestan da ću biti drugi golman. Nikada mi nije smetalo da budem na klupi, druge ne gledam kao konkurenciju, već kao svog kolegu kojem želim da pomognem i budem podrška. Znao sam da ću dobijati šansu u kup utakmicama, a priznajem, nije mi bilo svejedno kada sam čuo da ću braniti protiv Slobode. Bio sam koncentrisan, spremio se psihički, jer je to najvažnije. Želio sam da se što bolje pripremim i što bolje upoznam protivnika i samim tim da sebi olakšam posao” – dodao je Trkulja.

Saradnja sa iskusnim Asmirom Avdukićem mnogo mu pomaže u razvijanju, a za timskog kolegu ima samo riječi hvale.

“Od njega sam dosta toga pokupio, to je golman koji ima dosta iskustva, prošao je mnogo toga, bio na Svjetskom prvenstvu. Učio je od mnogih velikih golmana i za mene je veliki plus što mogu od njega puno toga pokupiti, samo posmatrajući ga, a još više ako mi da neki savjet. Imati njega pored sebe je veliki plus i veliki motiv za napredak” – istakao je Trkulja.

U posljednje vrijeme sve češće se spominje kako bi Borac za njega mogao dobiti veliko obeštećenje.

“Iskreno, ne obraćam pažnju na to što se piše. Nikad ne znaš kako će se stvari odvijati. Želim da se spremim maksimalno, da pružim koliko mogu. Ni ja, ni Vladan Danilović ni u jednom trenutku ne smijemo pomisliti da smo neke zvijezde, moramo stajati čvrsto na zemlji, a ako dođu neki ljudi da nas gledaju, da ih uvjerimo i uđemo u neku ozbiljnu priču” – zaključio je momak iz Kozarske Dubice koji je počeo igrati u Borcu, pa je kasnije prešao u Kozaru.

Reprezentacija

Otkako je Nemanja Trkulja stao na gol mlade reprezentacije BiH, ona je zabilježila dvije pobjede i sada se nalazi na drugom mjestu grupe 8 sa realnim šansama da u narednih pet kola izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

“Protiv Portugalije je nedostajalo nekoliko igrača, a mi koji smo ušli u sastav unijeli smo novu pozitivnu energiju koja se prenijela i na druge fudbalere. Sada će nas svi shvatati ozbiljnije i vjerujem da ako ovako nastavimo, možemo da se borimo za plasman na Evro” – rekao je Trkulja.

Hrabro na „Želju“

Trkulja i ostatak ekipe Borca u narednu nedjelju biće na velikom iskušenju, jer u Banjaluku stiže Željezničar.

“Svjesni smo ko nam dolazi i kakva ekipa je u pitanju, ali igramo kod kuće i tako ćemo ući u ovaj meč. Svi očekuju bodove, dobru igru, ali to ništa ne znači ako ekipa ne da svoj maksimum. Opterećeni smo rezultatom, ali „Željo“ mora biti motiv više da igra krene uzlaznom putanjom. Do kraja polusezone imamo četiri meča i poslije toga će biti jasnije da li idemo u plej-of “- istakao je Trkulja.

Izvor: Glassrpske/Danijel Radujković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/nemanja-trkulja-golman-borca-od-avdukica-upijam-svaki-savjet/||claudebot