“Na RK Borcu nećete skupljati političke poene!”

Objavljeno: 21. 7. 2016 u 12:18h

Rukometni klub Borac m:tel oglasio se saopštenjem za javnost povodom posljednjih dešavanja u i oko kluba.

Posljednjih dana Banjalukom i Republikom Srpskom kruže različite informacije o stanju u Rukometnom klubu Borac m:tel.

Tim povodom trofejni banjalučki klub oglasio se saopštenjem za javnost, koje prenosimo u cjelini:

“Rukometni klub Borac m:tel, povodom netačnih informacija i insinuacija koje su se posljednih dana pojavile u javnosti o radu našeg kluba i planovima razvoja, a sve u cilju skupljanja jeftinih političkih poena, želi da informiše javnost u vezi sa istim i otkloni bilo kakve sumnje u poslovanje RK Borac m:tel.

Takođe, RK Borac m:tel ne može i neće dozvoliti atak pojedinaca na klub i članove uprave koji svojom energijom, sredstvima i vremenom čine da se naš klub vrati na mjesto koje mu pripada. Protiv takvih osoba RK Borac m:tel iskoristiće sva dozvoljena pravna sredstva, pa i podnošenja krivične prijave, o čemu će članovi Upravnog odbora raspravljati na narednoj sjednici.

Kao što je svima već dobro poznato, RK Borac m:tel najveću muku muči sa dugovima koje je ova uprava naslijedila iz ranijeg perioda. U posljednje tri godine, klub je vratio oko 1.200.000 KM duga, od čega je ovaj Upravni odbor (od jula 2015. godine, kada je i imenovan) do danas vratio čak 750.000 KM duga. Dakle, ogromnim zalaganjem, požrtvovanjem i energijom članova Upravnog odbora, RK Borac m:tel je krenuo značajnim koracima finansijske stabilizacije i sanacije. Naravno, pred upravom je još mnogo posla kada je u pitanju vraćanje dugova i spremna je da se uhvati u koštac sa tim.

Najznačajniji dio naslijeđenog duga, od oko 600.000 KM, ostao je na ime poreza, dok dug prema gradu Banjaluka iznosi oko 250.000 KM. U konstantnim kontaktima sa nadležnim institucijama, tražimo modalitete kako da se ovi dugovi riješe i ova uprava vjeruje da će naći rješenje i za ove probleme.

Podsjećamo da su svi članovi Skupštine RK Borac m:tel, na posljednjoj sjednici, dobili kompletan finansijski izvještaj o poslovanju kluba za prethodnu godinu, koji je usvojen na istoj.

U vezi sa netačnim navodima o troškovima organizacije kvalifikacionog turnira za učešće u Ligi šampiona, čiji smo domaćini bili prošle godine, želimo napomenuti da su sredstva za organizaciju ovog takmičenja obezbijeđena od strane Gradske uprave, na čemu dugujemo veliku zahvalnost gradonačelniku, Slobodanu Gavranoviću, kao i Vlade Republike Srpske i privatnim donacijama, a ne korištenjem sredstava iz budžeta kluba obezbijeđenog za prethodnu sezonu.

Važno je napomenuti da će RK Borac m:tel i ove sezone oko polovinu budžeta, koji bi trebalo da iznosi oko 700.000 KM, utrošiti za sanaciju naslijeđenih dugova.

Osim toga, želimo naglasiti i da prostorije koje naš klub posjeduje u centru grada uopšte nisu upitne, da kredit, za koje su one date kao garancija, vraćamo bez kašnjenja i jedan jedini dan, tako da ne stoje navodi pojedinaca da će RK Borac m:tel ostati bez tih prostorija.

Kada je u pitanju izgradnja dvorane. Ova ideja datira odavno i predstavlja nasušnu potrebnu rukometnog sporta Banjaluke. S obzirom da je cilj RK Borac m:tel oslanjanje na igrače iz sopstvene škole, osnovni uslov za to je obezbjeđenje adekvatnih uslova za njihov rad, a to je prvenstveno objekat prilagođen rukometnoj igri. Zbog toga, uprava kluba traži najbolji mogući način da kroz partnerstvo sa drugim institucijama i organizacijama izgradi svoju dvoranu koja bi dugoročno riješila probleme termina za treninge i stvorila preduslove za dobre rezultate. Zbog svega toga, članovi uprave su zgroženi i sa nevjericom slušaju izjave pojedinih sportskih radnika koji se protive ovoj ideji.

Na kraju, postavlja se pitanje zašto pojedinci koriste naš klub u svrhu predizborne kampanje i skupljanje jefitinih političkih poena. Koje su im namjere i šta žele. Takođe, vrata RK Borac m:tel su svim dobronamjernim ljudima uvijek širom otvorena i ovim putem pozivamo sve one koji mogu i znaju kako pomoći našem klubu da dođu i to učine, a ne da zloupotrebljavaju govornice političkih partija. Jer, RK Borac m:tel nije politička organizacija i ne želi da bude zloupotrebljen u predizborne svrhe”, navodi se u saopštenju “Velikana iz Gospodske ulice”, koje je potpisao direktor Kluba Vladimir Branković.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/na-rk-borcu-necete-skupljati-politicke-poene/||claudebot