Memić: Vrijeme je za prvu pobjedu Borca u gostima

Objavljeno: 14. 10. 2016 u 20:33h

Šesto kolo rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi derbi, duel dva bivša šampiona koji se bore za povratak na veliku scenu.

Sarajevska Bosna će dočekati banjalučki Borac, a oba tima nakon pet kola imaju devet bodova.

“Biće sigurno neobično igrati u Sarajevu u dresu drugog kluba. Sa dosta rukometaša Bosne sam igrao, znam ih dobro; sa nekima sam prijatelj ali sad sam član Borca i uradiću sve da ostvarimo trijumf. Vrijeme je za prvi trijumf na gostovanjima. Sa prijateljima ću se vidjeti prije i poslije meča ali na utakmici ćemo učiniti sve da osvojimo bodove” – istakao je desni bek Elis Memić.

Uz Memića, i trener Borca Ratko Đurković je tokom karijere nosio Bosnin dres, baš kao i Damir Efendić.

“Drugačija su to vremena bila. Ekipe su se borile za titulu, sad su dosta mlađe i oba tima pokušavaju da se vrate na te šampionske staze. Ekipe su veoma promijenjene, a ja kao trener Borca ću, naravno, sve učiniti da dođem do pobjede. Istina, ne poznajemo baš najbolje sadašnju sarajevsku ekipu” – rekao je Đurković.

Trener Borca ima problema sa povredom Duška Hercegovca, koji neće biti u sastavu. Njegov tim nije uspio da zabilježi pobjedu na prva dva gostovanja i sad će to pokušati da uradi u Sarajevu.

Protiv Goražda su u drugom dijelu igrali veoma dobro, dok su u prvom dijelu mladi igrači promašili nekoliko sjajnih šansi.

“Vrijeme je za prvu pobjedu. Mislim da meč protiv Bosne može da bude prekretnica. Prije pauze slijedi nam duel sa Slogom, a mi želimo izvući maksimum iz ta dva duela. Recept za to svakako će biti igra iz drugog poluvremena protiv Goražda” – dodao je Đurković.

Meč u Sarajevu se igra od 20 časova.

Sloga čeka Vogošću

Pored derbija Bosna – Borac, još jedan tim iz Spske će imati težak posao. Dobojska Sloga čeka lidera, Vogošću.

Parovi 6. kola

Petak: Krivaja – Zrinjski (19), Bosna (Sarajevo) – Borac Mtel, Sloga -Vogošća (19.30)

Subota: Derventa – Čelik (19), Goražde -Maglaj (20), Prijedor – Krajina (19), Konjuh -Hercegovina (20)

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/memic-vrijeme-je-za-prvu-pobjedu-borca-u-gostima/||claudebot