Ljepojević: Da mogu, opet bih život posvetio Borcu

Objavljeno: 25. 9. 2016 u 14:45h

Kao najbolje igrače Borca pamtim Abida Kovačevića i Husniju Fazlića. Kovačević je bio nevjerovatan dribler, fudbalski “romantičar” kakav se rijetko viđa, dok je Fazlić bio odličan skakač i gol igrač sa vrhunskim udarcem glavom, počeo je priču za “Nezavisne” Svetozar Ljepojević, čovjek koji četiri decenije brine o terenu na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Ljepojević, rođen u selu Vilusi, kod Gradiške, radi na stadionu od 1977. godine, a živi na njemu od 1993. Prije rata je na održavanju terena radilo šest radnika koji su pored Gradskog stadiona radili i na održavanju drugih stadiona u BiH i SFRJ, a poslije rata ostao je samo on. Kaže da za malo kojom odlukom u životu žali.

borac

“Kada bih mogao vratiti vrijeme i početi ispočetka, opet bih radni vijek posvetio stadionu i Borcu”, ističe Ljepojević

Sa sjetom priča o rezultatima Borca, za koji smatra da je poslije osvajanja Kupa maršala 1988. mogao više napraviti u Evropi. Od te generacije kluba koja mu je bila najdraža najviše pamti Senada Lupića, Milorada Bilbiju i Stojana Malbašića, današnjeg direktora kluba iz Platonove ulice.

Sa Bilbijom i njegovim sinom Nemanjom, koji je takođe sa velikim uspjehom igrao za klub, porodični je prijatelj, a i sa ostalim bivšim i sadašnjim igračima je u kontaktu i dobrim odnosima. Iako većina ljubitelja fudbala iz grada na Vrbasu najviše pamti slavno finale Kupa protiv Crvene zvezde u Beogradu, popularnom Sveti je u sjećanju ostao urezan četvrtfinalni revanš meč protiv Vojvodine.

“Prva utakmica u Novom Sadu završena je 3:0 za Vojvodinu, a pred revanš meč u Banjaluci nekoliko dana je padao snijeg. Noć prije utakmice cijelu noć sam čistio snijeg, i istini za volju, apsolutno nisam vjerovao da Borac može da preokrene rezultat u takvim uslovima. Bio je to jak tim Vojvodine za koji je igrao Miloš Šestić, a na dan utakmice padavine su opet počele i pred samu utakmicu je dostigao visinu od 20 centimetara. Ipak, Borac je odigrao odličnu utakmicu, ‘razbio’ Vojvodinu sa 6:1 i plasirao se u polufinale”, sa oduševljenjem se prisjeća Ljepojević.

On se rado sjeća i anegdote vezane za revanš meč finala Kupa RS 1995. godine protiv Rudara iz Prijedora kada je dobio i priznanje za svoj rad.

“Ja sam se tada vratio sa ratišta, a teren je bio u jako lošem stanju, jer su ga gliste kompletnog preorale. Zbog loših vremenskih uslova i magle finale je bilo odgođeno na tri dana. Tada su mi pomogli moja porodica i tadašnji predsjednik kluba Anđelko Grahovac, kada smo cijelu noć uoči utakmice odvozili blato sa terena i spremili ga za igru. Milorad Bilbija je postigao pogodak za pobjedu 3:2 i osvajanje trofeja u 90. minutu, a kada je Predrag Radić, tadašnji gradonačelnik Banjaluke, čuo šta sam uradio, nagradio me Zlatnom plaketom. Takođe sam i zajedno sa fudbalerima Borca te godine dobio nagradu ‘Zlatna značka'”, rekao je živa legenda “crvenoplave” porodice.

Iako većina ljubitelja fudbala iz grada na Vrbasu najviše pamti finale Kupa protiv Crvene zvezde, Sveti je najupečatljiviji četvrtfinalni revanš meč protiv Vojvodine Borac je prethodne sezone ispao iz Premijer lige BiH i sada igra u Prvoj ligi RS, a klub je i u višemilionskim dugovima.

Ljepojević ipak vjeruje da će se Borac oporaviti i da ga u budućnosti čekaju bolji dani.

“Vjerujem u sadašnju upravu i ljude koji su se vratili u klub, a trebaju i grad i država da pomognu u procesu oporavka i vraćanja dugova kluba. Mislim da ćemo već u ovoj sezoni uspjeti da se vratimo u Premijer ligu BiH jer Borac po kvalitetu i tradiciji koju ima treba redovno da igra u elitnom rangu bh. fudbala”, smatra Ljepojević.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ljepojevic-da-mogu-opet-bih-zivot-posvetio-borcu/||claudebot