Krupa slavi Koljića, poraz Borca

Objavljeno: 4. 11. 2017 u 16:16h

Fudbaleri Krupe “iščupali” su bod protiv Slobode na “Tušnju” (2:2), dok je Borac na gostovanju kod Mladosti upisao novi poraz (1:2).

I četa Slobodana Starčevića se nalazila pred ambisom, pošto su Tuzlaci sve do 72. minuta vodili sa 2:0. U ranoj fazi utakmice, već u šestom minutu, domaćin je lijepim golom Sulejmana Krpića stigao do početne prednosti. Početkom drugog dijela vođstvo je duplirao Edis Smajić.

Ali, Krupa je odbila da se preda, a Elvir Koljić još jednom potvrdio da je povreda prošlost. Prvo je u 72. minutu nakon ubacivanja sa desne strane glavom zatresao mrežu. Isto je učinio i u 85. minutu, kada je iskoristio neuspjelu ofsajd zamku igrača Slobode, te postavio konačnih 2:2. Krupa, koja je ovim bodom zadržala petu poziciju, u finišu je mogla i do cijelog plijena, ali Zoran Milutinović nije uspio da pogodi metu.

“Nas je priča kako je Sloboda oslabljena i kako ima probleme uljuljkala. Oba poluvremena smo katastrofalno otvorili i rival je stekao prednost. Od fudbalera sam tražio samo da igramo fudbal i još jednom smo pokazali da se to isplati. Od srca čestitam svojim igračima na trudu. Osvojili smo veliki bod u Tuzli. Ovo je dobra uvertira za dolazak lidera Zrinjskog u Krupu. Opet ćemo igrati rasterećeni i pokušati pronaći svoje mjesto u Ligi za prvaka” – izjavio je trener Starčević.

Banjalučani, s druge strane, nisu uspjeli da se iz Doboja kod Kaknja vrate uzdignute glave. Igrao se 13. minut kada je dosuđen penal za domaći sastav. Siguran sa “kreča” bio je Abid Mujagić. “Crveno-plavi” su do odlaska na odmor preuzeli inicijativu, stvorili nekoliko povoljnih šansiu, međutim, hronični problem realizacije i dalje je bio prisutan. Ipak, u 60. minutu je Mahir Karić iskoristio “poklon” Emila Velića i vratio stvari na početak.

Nažalost, samo nekoliko sekundi kasnije, Mujagić je svojim drugom pogotkom Mladosti donio tri boda zahvaljujući kojima je “preskoćila” Banjalučane na “koti šest”.

U 14. kolu postignuti su sljedeći rezultati: Mladost DK – Borac 2:1, Sloboda – Krupa 2:2, Čelik – Široki Brijeg 1:4, Vitez – Željezničar 1:1, Zrinjski – Radnik (meč počeo u 14.30 časova, rezultat u 70. minutu 3:0). Sutra je na programu duel GOŠK – Sarajevo (13.30 sati).

Izvor: Srpskacafe/De. M.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/krupa-slavi-koljica-poraz-borca/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])