Kovačević: “Orlovi” u Banjaluci san svih nas

Objavljeno: 29. 12. 2016 u 21:11h

Utakmica Srbije i Republike Srpske bi bila ostvarenje mojih snova i poslije toga mogu da idem, rekao je Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza RS (FS RS).

Već godinama je aktuelna priča o gostovanju “orlova” u Banjaluci, a u FS RS se nadaju da bi priča mogla da bude krunisana naredne godine, koja je ujedno i jubilarna za kuću fudbala RS. FS RS, koji je osnovan 5. septembra 1992. godine, će naredne godine proslaviti 25 godina postojanja.

“Ideja za gostovanje Srbije u Banjaluci je nastala 2007. Uložili smo mnogo napora kako bismo ostvarili tu ideju i ukoliko u tome uspijemo to će sigurno biti ostvarenje snova svih nas. Sljedeće godine slavimo 25 godina postojanja i nadamo se da će se utakmica odigrati u septembru”, izjavio je Kovačević i nastavio:

“Ako utakmica bude igrana sigurno će biti u Banjaluci. Ako ne bude protiv Srbije, tražićemo da igramo protiv neke druge reprezentacije.”

Predsjednik FS RS je istakao da će nakon praznika uspostaviti kontakt s UEFA, te da u realizaciju ovog projekta moraju da idu zajedno s Fudbalskim savezom Srbije (FSS). On je istakao da je za odigravanje ovog meča odavno dobio podršku N/FS BiH, ali da do nje nije došlo zbog toga što zeleno svijetlo nije dala UEFA.

Kovačević je na godišnjoj konferenciji istakao da je veoma zadovoljan urađenim u 2016, a istakao je da postoje i pojedini projekti koji nažalost nisu uspjeli da se realizuju. Ističe da je ponosan na devet selekcija RS koje redovno učestvuju na međunarodnim turnirima. Godinu na zalasku su obilježili i izbori i Kovačević je mandat dobio pošto je u trci pobijedio Petra Jelića.

“Drago mi je što su se pojavili kandidati koji su bili spremni da preuzmu rukovođenje Savezom. Razočaran sam jedino što su nakon izbora nastavljeni napadi na autentičnost FS RS. FIFA i UEFA te N/FS BiH su utvrdili da su izbori bili čisti”, izjavio je Kovačević.

Predsjednik FS RS je naglasio da je jedan od ciljeva za narednu godinu pronalazak sponzora za Prvu ligu RS. Istakao je da je godišnji budžet FS RS 750.000 KM, te da 54 odsto od budžeta kroz razne pogodnosti bude vraćeno klubovima.

“250.000 KM dobijamo od N/FS BiH, 40 odsto budžeta se puni od kotizacija, dok ostalo skupljamo na druge načine. Nemamo niti jednu marku duga i devet godina nismo povećavali članarine i kotizacije”, zaključio je Kovačević.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kovacevic-orlovi-u-banjaluci-san-svih-nas/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])