Košarkaši Borca slomili otpor Prijedora

Objavljeno: 12. 11. 2017 u 10:05h

Košarkaši Borca pobijedili su Prijedor sa 70:65 u derbiju petog kola šampionata Republike Srpske.

Banjalučani su nakon skoro četiri godine konačno zabilježili pun pogodak protiv ljutog krajiškog rivala kojeg su po prvi put dobili na njegovom parketu.

Bila je ovo uzbudljiva i do samog kraja neizvjesna utakmica. Gosti iz Banjaluke su bolje otvorili utakmicu u kojoj su poveli sa 4:0 da bi Mirza Todorovac „trojkom“ smanjio na 4:3. Domaći su prvi put poveli u sedmom minutu kada je na semaforu bilo 11:10, da bi dva minuta kasnije bilo „plus osam“, 20:12. Nakon toga su igrači Borca zaigrali nešto bolje te se na mini-pauzu otišlo sa vođstvom Prijedorčana od 22:19. U drugoj četvrtini tim Danila Palalića je u dva navrata imao čak 11 poena razlike, 33:22 i 35:24, ali se na odmor otišlo sa 40:38.

Banjalučani su početkom treće četvrtine napravili prokret i poveli sa 42:40. To nije zavaralo domaće koji su u posljednjih 10 minuta ušli sa prednošću od 54:51 zahvaljući „trojkama“ koje su u finišu ubacili Žarko Rajković i Srđan Stakić. Borac se trgnuo u posljednjem periodu igre kojeg je dobio sa 19:11 što je bilo dovoljno da na kraju slave sa zasluženih 70:65.

Najefikasniji u poraženom timu bili su Nemanja Vujmilović sa 17 pogodaka dok je dva manje dao Žarko Rajković. Prvi igrač utakmice bio je Nebojša Nikokić koji je postigao 21 poen i bio je najzaslužniji za četvrti trijumf Banjalučana u tekućoj sezoni.

Rezultati odigranih mečeva

Prijedor – Borac 65:70
Bratunac – Slavija 74:65
Varda HE – Rudar 81:86
Leotar – Sutjeska 78:56
Rogatica – Sokolac igraju danas
Princip – Student Igokea, igraju sutra.

Izvor: Srpskacafe/Slobodan Babić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarkasi-borca-slomili-otpor-prijedora/||claudebot