Zvezda pobijedila Igokeu (Foto)

Objavljeno: 5. 3. 2018 u 20:35h

21. kolo košarkaške ABA lige je zatvoreno utakmicom između aktuelnog šampiona lige, ekipe Crvene Zvezde, i Igokee u Laktašima.

Iako je Zvezda u ovaj meč mogla ući nešto rasterećenije nakon jučerašnjeg poraza od Budućnosti od Partizana, ulog je veliki; ovom pobjedom bi Zvezda obezbjedila prvo mjesto u ligaškom djelu i prednost domaćeg terena u see playoffu i zbog toga definitivno se mogla očekivati prava košarka predstava za sve ljubitelje košarke.

Zvezda je u Laktaše došla nakon nešto slabijeg rezultatskog perioda, ali su se svi u timu nadali da je pobjeda nad Unikahom u EL bila početak nove bolje rezultatske serije.

Tok meča

Igokea je ušla nešto bolje u meč i iskoristila je svoje napade, međutim Zvezda je stala u malo čvršću odbranu i uspostavila ravnotežu na meču. Nakon nekoliko neiskorištenih napada i nesportske greške u odbrani nad Matiasom Lesorom, Zvezda stiče prednost od 4 poena prednosti.

Atraktivnim zakucavanjem Lesor podiže publiku na noge i donosi prednost Zvezdi od 7 poena.

Poenima bivšeg igrača Zvezde, Vuka Radivojevića, Igokea se vraća i preuzima vođstvo.  Losom igrom u odbrani i neefikasnost u napadu ne dozvoljavaju Zvezdi da dođe do vođstva, ali uspjeva da umiri tempo do kraja utakmice i ostane u rezultatski aktivnom rezultatu. Kraj 1/4 rezultat na semaforu je 24:22.

Ulaz u 2/4 ne donosi ništa novo, Zvezda i dalje nema jasno rješenje u napadu, dok Igokea na krilima Jevtovića koristi Zvezdine slabosti u odbrani i Igokea se odvaja na +7.

Nakon time-outa Dušana Alimpijevića, Zvezda je bolje zaigrala na oba kraja terena i brzo izjednačila. U nastavku meča obje ekipe su koristile svoje napade i na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 45:42. Na poluvremenu utakmice u režiji organizacije Srbi za Srbe organizovana je akcija Trojka iz bloka, gdje su skupljana sredstva za pomoć ugroženim porodicama pozivom na broj 17763 i donacijama svih ljudi dobre volje.

Ulazak u 3/4 nije donio ništa specijalno i drugačije, a na početku četvrtine možemo da gledamo individuali okršaj Tejlora Rocestija i Dominika Artisa.

Nijedna ekipa ne može rezultatski da se odvoji i nakon 5 minuta u ovoj četvrtini rezultat na semaforu je 51:50.

Trojkom Gajića, Igokea se na 2 minute do isteka 3/4 odvaja na +4.

Fantastični Jevtović svojim 17. poenom odvodi Igokeu na +8 pred ulaz u posljednji minut, a na pauzu se odlazi sa rezultatom 65:60. Zvezda sa dvije vezane trojke Antića i Roćestija hvata priključak i rezultat je nerješen 7 minuta do kraja.

Fenomenalnim solo prodorom Davidovac donosi vođstvo Zvezdi prvo od 1/4. Zvezda je zaigrala bolje u odbrani i organizovanije u napadu, a šut za tri poena koji nije funkcionisao veći dio meča je sada proradio.

Davidovac zrelom igrom u napadu i Antić iskustvom u odbrani na 3 minute prije kraja donose Zvezdi +6. Trojkom Rocestija Zvezda odlazi na +9, ali u sljedećem napadu Radivojević vraća trojku i u odbrani je iznudio faul u napadu od strane Roćestija.

Minut do kraja Igokea prilazi na +3 i Dusan Alimpijević zove time out. Feldin pogađa trojku za 82:76 i nedostižnih +6.

Ovom pobjedimo Zvezda je obezbjedila 1. mjesto i prednost domaćeg terena u play offu.

U sportskoj dvorani u Laktašima za sve ljubitelje košarke mogli smo da gledamo odličnu predstavu i svojevrstan praznik košarke. Puna dvorana, gostovanje velikog kluba, odlična sportska i fer igra, te humanost su doprinjeli da danas u Laktašima nadomak Banjaluke svi ljubitelji košarke i sporta uživaju.

#FirstStep2018 / Banjaluka.com / Autor: Aleksandar Stojanović

Broj pregleda: 1317

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/zvezda-pobijedila-igokeu-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])