Počeo turnir Evrolige 3 u Banjaluci (Foto)

Objavljeno: 9. 3. 2018 u 12:29h

U Banjaluci je danas počeo dvodnevni kvalifikacioni turnir Evrolige 3 u košarci u kolicima koji u Sportskoj dvorani “Borik” organizuje Košarkaški klub invalida Vrbas.

Takmičenje je otvorio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić a osim višestrukog osvajača regionalne NLB lige Vrbasa plasman na Fajnal for u Španiju (gdje se otvara šannsa za plasamn u Ligu šampiona) učestvuju Turk Sel, francuski Handi Sudi Marselj, austrijski Flink Stons i poljski Paktum Kilce.

“Ovaj turnir je jedan od dragulja koji će se sjajno uklopiti u ovu priču. Nekoliko puta smo bili uspješni domaćini međunarodnih košarkaških takmičenja za košarkaše u kolicima, zahvaljujući dobrim rezultatima KKI Vrbas. Nadam se da naši košarkaši mogu da ostvare dobar rezultat i plasiraju se na završni turnir Evrolige, a vjerujem da ćemo biti dobri domaćini”, kazao je Radojičić i dodao da Banjaluka godinama podržava sport lica sa invaliditetom i podsjetio da Banjaluka ove godine nosi titulu Evropskog grada sporta.

Podršku Vrbasu pružio je i proslavljeni košarkaš Zoran – Moka Slavnić, koji će biti gost turnira, a promoteri su trener i igrač KK Igokea Dragan Bajić odnosno Vuk Radivojević.

Pokrovitelj turnira je Milorad Dodik, predsjednik RS.

Danas igraju: Vrbas – Turk Sel (11.15), Flin Stones – Handi Sud (13.30), Turk Sel – Paktum Kilce (15.45), Handi Sud – Vrbas (18), Paktum Kilce – Flin Stons (20.15).

Izvor: Nezavisne / Autor: Goran Karać / Foto: Vladimir Stojaković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/poceo-turnir-evrolige-3-u-banjaluci-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])