KKI Vrbas: Zbog odluke u Upravi grada Banjaluka ugašen tradicionalni turnir!

Objavljeno: 19. 4. 2018 u 20:14h

U KKI Vrbas ogorčeni su odlukom Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport grada Banjaluka kojom nije podržano održavanje memorijalnog turnira “Goran Krsmanović”. Kako ističu u saopštenju, turnir posvećen osnivaču kluba se uspješno održavao 12 godina, ali u 2018. godini nije dobio podršku nadležnih.

Predsjednik kluba Marinko Umičević zbog objašnjenja da nisu imali pravo konkurisanja za dva projekta, “Evroligu” i “memorijalni turnir”, obrušio se na gradskog službenika Dejana Travara.

Saopštenje KKI Vrbas prenosimo u cjelini:

Povodom Dana grada Banjaluka ove godine će se održati 55 manifestacija kulturnog, zabavnog i sportskog sadržaja koje su objedinjene pod zajedničkim nazivom „Proljeće u Banjaluci“. Svi nas pitaju zašto nema turnira u čast pokojnog Gorana Krsmanovića, našeg vječnog kapitena i osnivača kluba, koji je mlad preminuo.

Taj turnir smo održavali 12 godina u njegovu čast. Nažalost, odjeljenje za sport grada Banjaluka je donijelo odluku da ne možemo konkurisati za dvije manifestacije, a jedna od njih bi bila taj tradicionalni turnir do kojeg nam je jako stalo. Njihovo je objašnjenje da smo već konkurisali i dobili saglasnost za organizaciju Evrolige koja je održana u Banjaluci u martu ove godine, i čija se organizacija dobije jednom u trideset godina, te da nam nije dozvoljeno da konkurišemo za drugu sportsku manifestaciju.

Ne možemo objasniti ni sami sebi, a ni našim gostima koji tradicionalno dolaze iz Italije, Njemačake i Slovenije da ta manifestacija nije uvrštena za program Dana grada. Lično smatram da je to djelo gospodina Dejana Travara koji je došao u odjeljenje za sport, a koji je dokazani mrzitelj Košarkaškog kluba invalida “Vrbas”. Čitav smisao svog života je posvetio da ugasi ovaj klub, ali mi smo sve jači i jači.
Teško nas je pogodila ova odluka odjeljenja za sport, te ne krivimo načelnika Banjca, ali do ovoga nije trebalo doći.

Izvinjavamo se našim simpatizerima što ove godine neće biti memorijalnog turnira u čast Gorana Krsmanovića. Neka mu je laka crna zemlja. Neka mu je čast, i hvala.

Predsjednik “KKI VRBAS” inž. Marinnko Umičević

Izvor: Blmojgrad/ Igor Požgaj

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/kki-vrbas-zbog-odluke-u-upravi-grada-banjaluka-ugasen-tradicionalni-turnir/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])