Aleksandrovčanima pripao Kup

Objavljeno: 11. 1. 2012 u 15:30h

Košarkaši Igokee, treći put uzastopno, a sedmi put u klupskoj istoriji, podigli su pehar namijenjen pobjedniku Kupa Republike Srpske. U finalnoj utakmici Aleksandrovčani su u banjalučkom “Boriku” bili bolji od Radnika iz Bijeljine pobijedivši rezultatom 98:72.

Ekipa Igokee sa trofejom Kupa

Boljom igrom na početku utakmice Aleksandrovčani su uspjeli završiti prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom 27:16. U nastavku Igokea je serijom od 13:2 dolazi do vođstva od 40:18, tako da se već u ovom dijelu mogao naslutiti pobjednik. Aleksandrovčani su u nastavku utakmice održavali visoku prednost, a u 34. minutu nakon sedam vezanih koševa Dozeta prvi put dolaze do plus 30 (89:59), a na kraju  su slavili sa rezultatom 98:72.

Trener Igokee Dragan Bajić, ovom utakmicom stigao je do svog prvog trofeja u karijeri. Mnogo važnija za njega je bila dobra igra koju je Igokea prikazala od prvog do posljednjeg minuta.

“Ovo je moj prvi trofej sa Igokeom u ulozi prvog trenera i sigurno da će ovaj trijumf u mojoj trenerskoj karijeri zauzeti posebno mesto. Upozoravao sam da ne smijemo ni u jednom trenutku potcijeniti ekipu Radnika jer je to tim koji posjeduje kvalitet što su pokazali plasmanom u finale Kupa RS i dominacijom u ligi RS. Moji igrači su prihvatili sve savjete iz svlačionice i od prvog minuta su zaigrali onako kako sam tražio od njih. Već u prvoj četvrtini smo iskontrolisali rezultat, u prvom poluvremenu praktično riešili pitanje pobjednika, a u nastavku bez većih problema održavali prednost. Mislim da smo potpuno zasluženo osvojili trofej pobednika Kupa Republike Srpske, rekao je Bajić.

Igokea-Radnik

Jedan od najboljih pojedinaca u dresu Igokee bio je Milan Dozet koji je takođe bi zadovoljan igrom.

“Mislim da smo bili apsolutni favoriti u ovom meču jer je za tim Radnika veliki uspeh što su uopšte došli do finala i ja im zaista čestitam na tome jer su i večeras pokazali koliko su kvalitetan tim. Nadamo se da će sljedeće sezone igrati u Premijer ligi. Mi smo od samog početka ispoštovali dogovor iz svlačionice, igrali smo agresivno, nametnuli svoj ritam i do kraja ga održavali”, rekao je košarkaš Igokee, Milan Dozet.

Predrag Jaćimović, trener Radnika, čestitao je Igokei na zasluženoj pobjedi ali je dodao da njegov tim nije prikazao igru koja je približna najboljem izdanju Radnika.

“Igokea je u ovoj utakmici opravdala ulogu favorita. Meni je žao što mi nismo prikazali igru onakvu kakvu smo prikazivali tokom dosadašnjeg dijela sezone, međutim, pauza koju smo napravili ostavila je traga na moj tim. Posljednju utakmicu smo odigrali 22. decembra protiv Širokog tako da nismo bili u ritmu, u protivnom siguran sam da bismo pružili još jači otpor Igokei i da bi meč bio neizvjesniji. U ovom finalu smo bili spori, tromi, u odbrani smo kasnili za igračima, praktično smo ih samo pratili bez ikakvog pritiska. U napadu smo pravili mnogo driblinga, igrali smo individualno, protok lopte bio je spor, nismo se kretali bez lopte, skok je takođe zakazao tako da se u takvim uslovima nije mogao očekivati bolji rezultat. Naravno, za takvo naše izdanje zaslužni su i igrači Igokee koji su igrali izuzetno kvalitetnu odbranu, posebno na prvoj liniji dodavanja. U svakom slučaju kvalitet Aleksandrovčana je došao do izražaja i potpuno su zasluženo slavili”, izjavio je trener Radnika, Predrag Jaćimović.

Njefikasniji igrač na utakmici bio je košarkaš Igokee, Brkić, koji je postigao 20 poena, a samo jedan manje ubacio je Dozet. Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je Borovčanin koji je ubacio 13 poena.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/aleksandrovcanima-pripao-kup/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])