Srpkinje slavile u odličnoj atmosferi u Boriku (FOTO)

Objavljeno: 12. 6. 2016 u 09:51h

Košarkašice Srbije pobijedile su Sloveniju u prijateljskom meču u Banjaluci – 71:60 (24:16, 10:17, 18:11, 19:16). Aktuelne evropske prvakinje su pokazale mnogo više u Banjaluci nego Slovenke i zasluženo su slavile za nadu navijača da će na Olimpijadi u Rio de Žaneiru uspjeti da izbore medalju.

Osim nekoliko praznih minuta u drugoj četvrtini, Srpkinje su odlično odigrale prvenstveno u odbrani kojom su kontrolisale meč iako do posljednjih nekoliko minuta četvrtog perioda nisu uspjele da “prelome” vrlo nezgodne Slovenke.

Najefikasnija u ekipi Marine Maljković bila je Jelena Milovanović, koja je postigla čak 26 postignutih poena. Najveću podršku imala je u Neveni Jovanović koja je ubacila 13 poena i Saši Čađo koja je postigla devet.

Među košarkašicama Slovenije najzapaženija je bila Eva Lisac sa 15 poena, dok su po 11 postigle Tea Oblak i Nika Barič. Košarkašice Srbije u Banjaluku su stigle u četvrtak, a do utakmice su se spuštale brzacima Vrbasa, obišle Dom za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević” i uručile im poklone, a u subotu ujutro ih je primio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je Srpkinjama poželio mnogo uspjeha na Olimpijskim igrama.

Podsjetimo, Banjaluka je prošle godine bila domaćin i muškim selekcijama Srbije i Slovenije. Pred sami početak utakmice, nakon intoniranja himni dvije zemlje, reprezentativki Srbije, Saši Čađo uručena je nagrada za najbolju košarkašicu Republike Srpske, a priznanja su dobile i srpska selektorka Marina Maljković i Milica Dabović, proslavljeni slovenački košarkaš Raša Nesterović, kao i predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/srpkinje-slavile-u-odlicnoj-atmosferi-u-boriku-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])