Banjaluka ispraća “orlove” po medalju

Objavljeno: 29. 8. 2015 u 12:21h

Oko stotinjak građana Banjaluke dočekalo je juče košarkaše Srbije ispred hotela “Bosna” i već im tu pokazalo da će imati veliku podršku na subotnjoj prijateljskoj utakmici protiv Slovenije koja se igra od 18 časova u dvorani “Borik”.

Već po samom dolasku u Banjaluku vidjelo se da su vicešampioni svijeta napravili pravi izbor grada kada je u pitanju posljednji pripremni meč pred Evropsko prvenstvo. Ni kašnjenje “orlova” od sat i po nije smetalo građanima da po vrućini čekaju svoje heroje, a naročito djeci koja su se najviše obradovala beku Bogdanu Bogdanoviću, kojeg su odmah opkolili sa svih strana. Svi reprezentativci su se rado fotografisali sa okupljenim građanima i dijelili im autograme prije nego što su otišli da se odmore prije večernjeg treninga. Vicešampioni svijeta izabrali su baš Banjaluku kao posljednju stanicu pred Evropsko prvenstvo, a selektor Srbije Aleksandar Đorđević vjeruje da nisu pogriješili. Ulaznica za meč trenutno je najtraženiji komadić papira u gradu na Vrbasu, pošto su sve razgrabljene u rekordnom roku.

“Javila se ideja da organizujemo meč u Banjaluci i radili smo na tome. Znamo šta nas čeka, kakvi ste domaćini i nadam se da ćete nam dati dodatni vetar u leđa za ciljeve koje smo zacrtali. Ovu utakmicu ćemo igrati maksimalno ozbiljno, nijednu utakmicu ne igramo onako, tako da budite sigurni da ćemo igrati što bolje možemo” kazao je popularni Saša koji je posljednji put u Banjaluci bio 1999. godine sa grupom sedam i dobro je upoznat sa atmosferom u ovom gradu.

Đorđević i njegovi igrači zacrtali su sebi cilj da budu šampioni predstojećeg Evrobasketa, jer bi tada izborili vizu za Olimpijske igre naredne godine.

“Svima smo konkurenti, a cilj nam je finale i plasman u Rio. Ne bežimo od toga da idemo na najveće ciljeve. Srbija još nije bila na OI kao samostalna zemlja i ne želimo da propustimo Rio. Ne vidim kako drugačije da razmišljam nego da idemo na zlato, a sad da li ćemo ga osvojiti, to ne znam, nisam dobar prognozer” dodao je Đorđević.

Međutim, on je kazao da još imaju dosta toga da poprave u svojoj igri pred početak takmičenja.

“Miloš Teodosić, Zoran Erceg i Dragan Milosavljević su propustili dio priprema, a Bogdan Bogdanović deset dana zbog problema sa leđima, ali, ipak, dobro ide. Gledamo greške, svaki dan prolazi u razmišljanju, razgovorima, sve s ciljem da budemo spremni za Španiju. Ove godine imamo igrače koji su nosioci igre u svojim timovima” istakao je selektor Srbije.

“Orlovi” će na šampionatu igrati u grupi B sa Španijom, Njemačkom, Turskom, Italijom i Islandom, a prve četiri će obezbijediti prolaz u nokaut fazu.

“Grupa je najteža, moramo odlično da se pripremimo, pre svega atletski, a sada i tehnički. Igrači su stvarno radili dobro i uvek hoću da ih pohvalim. Problem je bio igra u odbrani, pik end rol protiv Slovenije, ali znamo gde smo grešili i nadam se da ćemo to popraviti. Bilo je i mnogo pozitivnih stvari, dobra energija, mnogo trčanja i polako svi momci dolaze na optimalan nivo forme. Možemo da odgovorimo svim načinima igre. Košarka je mnogo ubrzala, atletika je osnova. U Srbiji se igra malo drugačije, sa više tehnike, manje tranzicije, ali mi imamo odgovore i na brzu, atletski jaku igru” zaključio je Đorđević.

Srbija je u četvrtak savladala Sloveniju u “Stožicama” sa 79:70, a svoj šou imao je Nemanja Bjelica sa 19 poena. Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević je kazao da im je čast što će ugostiti ovakve dvije reprezentacije.

“Čast nam je da budemo domaćini, sve je spremno, mjesec smo radili na ovom događaju koji će ostati dugo u sjećanju našim građanima, a i šire. Nadam se da ćemo se dobro zabaviti i da ćemo Srbiju ispratiti po medalju ” kazao je Spasojević.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/banjaluka-ispraca-orlove-po-medalju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])