Nikola Popović Banjalučanin na putu ka NBA ligi

Objavljeno: 8. 8. 2015 u 09:40h

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Nikola Popović karijeru će nastaviti u američkoj srednjoj školi Sagemont koja se nalazi u Vestonu pokraj Majamija.

Mladi Banjalučanin koji je 19. jula ove godine postao punoljetan nekoliko godina je igrao za mlađe selekcije FMP-a i Crvene zvezde, a ujedno je član reprezentacije Srbije.

“Odbio sam ugovor koji mi je ponudio FMP i nastaviću školovanje u mjestu kraj Majamija. Posljednja sam godina srednje škole i vjerujem da ću u narednoj sezonu uspjeti da se pokažem u dobrom svjetlu te izborim nastup na nekom od koledža” izjavio je Popović za “Glas Srpske”.

Na put preko Atlantika krilni centar krenuće 21. avgusta.

“Na osnovu snimaka koje su odgledali skauti sa prošlog Svjetskog i ovogodišnjeg Evropskog prvenstva odlučili su da mi ponude mjesto u američkoj srednjoj školi. Nisam mnogo razmišljao i odmah sam prihvatio ponuđeno. Ne žalim mnogo za FMP-om jer je ovo prilika koja se ukazuje jednom u životu i želim da je iskoristim na najbolji mogući način. Uvijek mogu da se vratim u Evropu i zaigram za neki klub” istakao je Popović.

On se nada ponudi nekog koledža da na njemu nastavi košarkašku karijeru.

 “Nakon završene srednje škole koledži daju ponude igračima i na nama je hoćemo li ih prihvatiti ili ne. Nadam se da ću je zaslužiti jer mnogo želim da se oprobam među najboljim igračima svog uzrasta. Kad odigram dvije godine na koledžu moći ću se prijaviti za NBA draft kada će moja generacija biti dominantna. Istina, i sad mogu da se prijavim za draft, ali ću sačekati svoju generaciju i 2018. godine poslati prijavu. Sad ne želim mnogo da žurim” kazao je Popović čiji je san da u NBA ligi zaigra za Indijana Pejserse.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/nikola-popovic-banjalucanin-na-putu-ka-nba-ligi/||claudebot