“Orlovi” prvi put u Boriku

Objavljeno: 7. 8. 2015 u 13:34h

Poslije tri godine košarkaška reprezentacija Srbije gostovaće u Republici Srpskoj, a ovaj put će u Banjaluci imati generalnu provjeru za Evropsko prvenstvo koje počinje 5. septembra.

Posljednji put “orlovi” su igrali u Laktašima 29. jula 2012. godine protiv Ukrajine u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji. Rijetko su najbolji košarkaši Jugoslavije ili Srbije dolazili u grad na Vrbasu, a prije pomenute utakmice sa Ukrajincima prvi i jedini put selekcija Jugoslavije bila je gost krajiške ljepotice prije četrdesetak godina i to poslije završetka Olimpijskih igara u Minhenu 1972. godine, kada su u Banjaluci boravili dva dana na pripremama.

Cijena ulaznica još nije određena kao i datum kada će biti puštene u prodaju, ali je sigurno da će se kapacitet dvorane “Borik” sa postojećih 2.460 mjesta za sjedenje na tribinama te 1.200 za stajanje biti proširen jer već postoji veliko interesovanje navijača koji imaju želju da vide izabranike selektora Aleksandra Đorđevića. Upravo je “Sale nacionale” bio član ekipe “Grupa 7” koja je 1999. godine u “Boriku” napravila neviđeni spektakl i odigrala humanitarnu utakmicu protiv Borac Nektara.

Tim koji je prije tri godine igrao u Laktašima znatno je izmijenjen, ali će publika u Banjaluci imati priliku da vidi Miloša Teodosića, Nemanju Bjelicu, Marka Kešelja, Nemanju Nedovića i Vladimira Štimca koji su i tada nastupili.

Dogovor

Gostovanje reprezentacije Srbije dogovoreno je prošlog novembra na Sajmu sporta u Beogradu kada su na osnovu specijalnih i paralelnih veza Srbije i Republike Srpske čelnici KSS i KS RS potpisali saradnju.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/orlovi-prvi-put-u-boriku/||claudebot