KKI Vrbas pobjedu poklanja Banjaluci

Objavljeno: 11. 4. 2015 u 22:31h

Ekipa Košarkaškog kluba invalida Vrbasa iz Banjaluke odbranila je titulu regionalne NLB lige košarke u kolicima za sezonu 2014/2015. u slovenačkom Novom Mestu.

“Naša ekipa pobijedila je ekipu KKI Zagreb i reprezentaciju Slovenije, a pobjedu poklanjamo gradu Banjaluka povodom Dana grada i 70 godina od oslobođenja”, rekao je predsjednik KKI Vrbas Marinko Umičević.

On je rekao da je Vrbasu bila potrebna jedna pobjeda od dvije utakmice koje je igrao da bi bio finalista NLB lige za sezonu 2014/2015. godinu i kako bi donio prelazni pehar kao poklon gradu Banjaluka povodom Dana grada.

Umičević je zahvalio gradonačlniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću, koji je omogućio odlazak sportista u Novo Mesto na finale NLB lige.

On je zahvalio i gradskom Savjetu za sport i cijeloj komisiji na razumijevanju problema košarke u kolicima i pomoći u njihovom rješavanju, te Tvornici obuće “Bema”.
Umičević je podsjetio da je KKI Vrbas iz Banjaluke trenutno prvi na tabeli lige BiH košarke u kolicima.

“Ovo je prvi put da se KKI Vrbas nalazi prvi na tabeli lige BiH, a ambicije ekipe su da ove godine osvojimo ligu BiH, što bi bilo prvi put da ekipa iz Republike Srpske osvoji tu ligu”, rekao je Umičević.

On je rekao da se sljedeće kolo lige BiH igra 18. aprila, te da je ekipa Vrbasa gost u Gradačcu, gdje će igrati protiv ekipe Zmaj Gradačac.

 “Utakmica koja se igra u Gradačcu je prelomna utakmica do osvajanja titule BiH lige”, naglasio je Umičević.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/kki-vrbas-pobjedu-poklanja-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])