“Vrbas” prvi na tabeli

Objavljeno: 8. 4. 2015 u 19:17h

Košarkaški klub invalida /KKI/ “Vrbas” iz Banjaluke trenutno je prvi na tabeli lige BiH košarke u kolicima, nakon odigrane derbi utakmice šestog kola i pobjedom nad ekipom “3K” iz Sarajeva.

“Ovo je prvi put da se KKI “Vrbas” nalazi prvi na tabeli lige BiH, a ambicije ekipe su da ove godine osvojimo ligu BiH, što bi bilo prvi put da ekipa iz Republike Srpske osvoji tu ligu”, rekao je predsjednik KKI “Vrbas” Marinko Umičević.

On je rekao da je utakmica koja je odigrana proteklog vikenda bila teška, te da je utakmicu života odigrao igrač KKI “Vrbasa” Ademir Demirović, koji je postigao 38 koševa.

Umičević je rekao da se sljedeće kolo lige BiH igra 18. aprila, te da je ekipa “Vrbasa” gost u Gradačcu, gdje će igrati protiv ekipe “Zmaj” Gradačac.

“Utakmica koja se igra u Gradačcu je prelomna utakmica do osvajanja titule BiH lige”, naglasio je Umičević.

On je dodao i da ekipa KKI “Vrbasa” u subotu, 11. aprila u slovenačkom Novom Mestu igra finale NLB lige za sezonu 2014/15. Prvu utakmicu igraju protiv ekipe KKI “Zagreb”, a drugu protiv reprezentacije Slovenije.

“Vrbasu” je potrebna jedna pobjeda od dvije utakmice koje igra da bi bio finalista NLB lige za sezonu 2014/15 i da donese prelazni pehar kao poklon gradu Banjaluka povodom dana grada”, rekao je Umičević i zahvalio gradonačlniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću koji je omogućio odlazak u Novo Mesto na finale NLB lige.

Umičević je zahvalio i gradskom Savjetu za sport i cijeloj komisiji na razumijevanju problema košarke u kolicima i pomoći u njihovom rješavanju, te Tvornici obuće “Bema”.

 Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/vrbas-prvi-na-tabeli/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])