Banjalučanka Nikolina Todorović: “Živim san iz djetinjstva”

Objavljeno: 25. 2. 2015 u 14:43h

Banjalučka košarkašica Nikolina Todorović živi svoj san jer već drugu godinu igra američku koledž košarku, a ova supertalentovana djevojka od ove sezone se izborila za prvu postavu Internacionalnog univerziteta Florida u Majamiju.

Sezona u prvoj diviziji NCAA lige, koju igra bivša košarkašica banjalučkog Borca, jako je naporna jer traje od oktobra do marta i broji preko 30 utakmica protiv ekipa iz svih dijelova Amerike.

“Sve je kao san. Košarka mi oduzima dosta vremena, treniram dva do tri puta dnevno. Ujutro najčešće idemo u teretanu i radimo na fizičkoj snazi, a nakon toga radimo individualni trening. Poslije svega toga imamo timski trening koji traje pet sati. Igranje velikog broja utakmica mi je omogućilo da proputujem kroz skoro cijelu državu i vidim gradove koje vjerovatno ne bih imala priliku da posjetim da nisam sportista”, rekla je Todorovićeva.

Ona je rođena 17. juna 1994. godine, a na prvoj godini kao “ruki” Banjalučanka se vrlo dobro snašla, što joj je donijelo mjesto u startnoj postavi “pantera”, kako je nadimak ovog univerziteta.

“Košarkaška pravila su poprilično različita od onih u BiH i Evropi, ali sam se brzo adaptirala na američki sistem, uz više kontakata prilikom igre. To me nije spriječilo da se izborim za startnu petorku i predstavljam ovaj univerzitet najbolje što mogu”, rekla je Todorovićeva.

Iako se odlično snašla u Majamiju, priznaje da je često uhvati nostalgija, a najviše joj nedostaje porodica.

“Kući se obično vraćam početkom ljeta, a u međuvremenu se većinom čujemo putem interneta i društvenih mreža. Sve u svemu, mnogo se trudim da budem što bolja u školi i na terenu i da učinim svoje roditelje ponosnim. Isto tako i da predstavim svoju državu i grad na najbolji mogući način i da dokažem kakav potencijal sportisti sa ovih prostora zaista imaju”, naglasila je Todorovićeva.

Ona je nastupala za reprezentaciju Republike Srpske, prošle godine dobila je poziv da nastupi i za najbolju selekciju BiH, ali nije dobila dozvolu svog trenera s koledža, kako se ne bi izlagala riziku od povreda.

Studiranje

Pored igranja košarke i stalnih putovanja, Nikolina Todorović na Internacionalnom univerzitetu Florida dobila je punu sportsku stipendiju na četiri godine i pohađa dva smjera.

“Kad ne igram košarku, studiram međunarodne odnose i diplomatiju, te političke nauke. Trenutno završavam drugu godinu sa svim desetkama. Proglašena sam za jednu od sportistkinja sa najvišim akademskim prosjekom”, rekla je Todorovićeva.

Ajverson

Košarkaški uzor mladoj Banjalučanki je bivši as Filadelfije Alen Ajverson.

“Divila sam se njegovim potezima i maštam da jednog dana igram kao on. Naravno, biće to vrlo teško, ali daću sve od sebe kako bih što više napredovala i zaigrala u najkvalitetnijoj ligi svijeta WNBA.”

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/banjalucanka-nikolina-todorovic-zivim-san-iz-djetinjstva/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])