Orlovi stižu u Banjaluku pred EP 2015.

Objavljeno: 29. 11. 2014 u 13:51h

Čelnici košarkaških saveza Srbije i Republike Srpske potpisali su u Beogradu sporazum o saradnji i najavili odigravanje utakmice dviju reprezentacija u Banjaluci.

Košarkaški savez Srbije i RS

Ugovor su na Sajmu sporta potpisali predsjednik KSS Dragan Đilas i njegov kolega iz Republike Srpske Boris Spasojević, a na osnovu Zakona o ratifikaciji Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između dvije zemlje.

“Oduvek je bilo sjajno igrati protiv ekipa iz Republike Srpske, učinićemo sve da reprezentacija Srbije bude prisutna u Banjaluci uoči odlaska na Evropsko prvenstvo 2015. godine. Želimo nove asove i da nastavimo da ostvarujemo rezultate kao ovog leta u Španiji. Verujem da ćemo nakon ovoga imati još više uspeha” rekao je Đilas.

Predsjednik KSRS izrazio je zadovoljstvo zbog uspostavljanja saradnje.

“Zadovoljstvo mi je što sam u Srbiji i što sam u prisustvu ministara i selektora Aleksandra Đorđevića potpisao sporazum. Dobili smo starijeg brata i razmjenjivaćemo mlade igrače i stručna mišljenja. Vjerujem da će saradnja biti uspješna” rekao je Spasojević.

Osim košarkaških, protokole o saradnji potpisali su još atletski, rukometni, stonoteniski i kajak-kanu-rafting savezi.

“Naša saradnja je prirodna stvar i datira već duže vrijeme. Naravno, uvijek ima prostora za napredak i produbljivanje i iskoristićemo svaku priliku za to i na klupskom i reprezentativnom nivou. Radiće se i na edukaciji trenera i sudija” naglasio je predsjednik Rukometnog saveza Srpske Zdravko Milićević.

Predsjednik RS Srbije Velimir Marjanović je najavio projekat Fajnal fora sa po dvije najbolje ekipe Republike Srpske i Srbije, već od ove sezone.

“Samo mogu da kažem da je dobro da su se i drugi savezi pridružili, jer mi već odavno dobro sarađujemo. Republika Srpska je rasadnik talenata, odavno iz te baze crpimo kvalitetne igrače za reprezentaciju i klubove” rekao je Marjanović.

Odlikovanje

Za ono što su zajedničkim snagama, uradili ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović odlikovala je Ordenom za zasluge za doprinos u sportu rukometne saveze Srbije i RS. Ove godine u Banjaluci su gostovale muška i ženska seniorska reprezentacija Srbije.

Đorđević

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao da prati i košarkaše u Republici Srpskoj, ali da će oni morati da se izbore sami za mjesto u selekciji Srbije. Đorđević je tokom posjete Sajmu sporta u Beogradu ocijenio da je Sporazum o saradnji košarkaških saveza Republike Srpske i Srbije, koji je potpisan u petak, prirodan slijed dešavanja i da u Republici Srpskoj ima mnogo mladih koji se bave košarkom i da je na njemu da ih stimuliše, ali je na njima da se dokazuju.

“Pratim košarkašku scenu u Republici Srpskoj, jer to je deo mog posla. Mladi igrači trebalo bi da prigrabe svaku šansu, ja sam bio oduvek za to, ali moraju da je zasluže ponašanjem i igrama na terenu. Saradnja između dva saveza traje već duže vreme i ovo je prirodan sled dešavanja” rekao je Đorđević.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/orlovi-stizu-u-banjaluku-pred-ep-2015/||claudebot