Kotizacija ili suspenzija

Objavljeno: 3. 1. 2013 u 10:06h

Ukoliko ne uplate drugi dio kotizacije za takmičenje u Ligi BiH, košarkaški klubovi Borac, Servicijum i Mladost neće moći da igraju utakmice 12. kola.

Klubovi iz Banjaluke, Gradiške i Mrkonjić Grada poslali su zajednički dopis Košarkaškom savezu BiH u kojem traže da se rok za uplatu 4.000 maraka prolongira jer oni trenutno nemaju ta sredstva. Generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović potvrdio je da zna za dopis koji su klubovi poslali, ali ne vjeruje da će biti odgode plaćanja.

Znam za dopis koji su poslali klubovi, ali mi smo kotizaciju podijelili na dva djela i zaista ne mogu da vjerujem da ozbiljni klubovi nemaju taj iznos. Upravni odbor donosi odluke o prolongiranju plaćanja, a on se ne može sastati za sedam dana. Po pravilima, ako ne uplate kotizaciju do početka kola, gube susret službenim rezultatom i jedan bod. Ako i drugu utakmicu ne budu igrali iz istog razloga, slijedi im automatsko izbacivanje iz takmičenja. Više o tome moći ću da kažem u četvrtak, jer ovih dana nismo radili zbog praznika – rekao je Mahmutović.

Predsjednik Upravnog odbora OKK Borac Aleksandar Vranješ izjavio je da se klub nalazi u ozbiljnim problemima.

Ovo je najteža situacija u istoriji kluba. Imamo rok do petka da platimo kotizaciju, ali novca jednostavno nemamo. Imamo obećanje da ćemo sredinom januara dobiti dio sredstava, a do tada moramo da živimo od nečega. Slijedi nam gostovanje u Višegradu kod Varde HE i pitanje je kako ćemo otputovati. Shodno tome, prijeti nam diskvalifikacija iz Lige BiH – rekao je Vranješ.

Mladost platila pola

Vršilac dužnosti predsjednika Servicijuma Marko Janković potvrdio je da još uvijek nemaju novac potreban za kotizaciju, dok je direktor Mladosti iz Mrkonjić Grada Milan Barašin rekao da su oni uplatili polovinu drugog dijela kotizacije.

Uplatili smo 2.000 maraka i u ovom trenutku više nemamo, a čim budemo skupili preostali novac, platićemo Savezu. Ne bježimo od toga, samo tražimo malo razumijevanja – istakao je Barašin.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/kotizacija-ili-suspenzija/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])