Borac nakon drame bolji od Posušja (foto)

Objavljeno: 19. 12. 2012 u 09:26h

U utakmici koja je odigrana sinoć u Sportskoj dvorani Borik, košarkaši Borca su nakon produžetka savladali Posušje rezultatom 100:95 (19:25, 22:12, 26:26, 16:20, 17:12).

U uzbudljivom i neizvjesnom meču domaći košarkaši su uspjeli savladati Posušje tek nakon dodatnih 5 minuta. Banjalučani su tokom većeg dijela meča bili u rezultatskoj prednosti. Najveću zalihu poena imali su u 36. minutu utakmice kada je rezultat na semaforu glasio (77:65). U naredna četri minuta košarkaši iz Banjaluke nisu uspjeli postići nijedan koš što su gosti znali iskoristiti i vratiti se u “život” serijom od trinaest uzastopnih koševa.

Pet sekundi prije kraja Borac je poveo koševima Srdjana Lončara, i tada su svi prisutni u dvorani mislili da bodovi ostaju u gradu na Vrbasu. Tako nije mislio igrač gostiju Ivan Begić koji je u narednom napadu pogodio trojku u stilu Dušana Kecmana i učinio da ionako napeta situacija na terenu postane još dramatičnija.

Poslije pogođene trojke jedno lice sa klupe ekipe Posušja utrčava na teren slaveći kako je tada mislio pobjednički koš. Na taj način svom time učinio je samo medveđu uslugu jer su sudije nakon dužeg konsultovanja dosudile tehničku grešku zbog povrede pravila košarkaške igre.

Ovaj poklon znao je iskoristiti Srđan Blanuša i sa dva pogođena slobodna bacanja donijeti produžetak u kome se bolje snalaze domaćini i zasluženo osvajaju nove prvenstvene bodove.

Najefikasniji pojedinci u redovima domaće ekipe bili su junak utakmice Srđan Blanuša sa 21 te Stefan Matić sa 17 postignutih poena.

Kod gostiju izdvajamo odličan nastup plejmejkera Ivana Bakovića koji je bio najefikasniji akter na ovom meču sa 34 postignuta poena.

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/borac-nakon-drame-bolji-od-posusja-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])