Borac deklasirao Leotar (Foto)

Objavljeno: 8. 12. 2012 u 09:15h

Košarkaši banjalučkog Borca večeras su u Banjaluci savladali ekipu Leotara. Meč je završen rezultatom 85:66. Utakmicu u hramu banjalučkog sporta pratilo je oko 200. gledalaca.

Igrači Borca su od samog početka susreta pokazali ko je “gazda” u Banjaluci. Domaćini su od prvog sudijskog zvižduka ušli oštro i ubrzo došli do osjetnije prednosti. Prvu četvrtinu riješili su u svoju korist 21:15. Narednih deset minuta okršaja viđena je izjednačena igra na obje strane parketa, pa je poluvrijeme završeno prednošću domaćina od +4 (38:34).

U trećem kvartalu meča gosti su držali rezultatski priključak u prvih pet minuta. Nakon toga je uslijedila velika serija Borca (10:0) koja im je na kraju i osigurala konačan trijumf u ovoj utakmici. Treći period završen je rezultatom (25:13).

Posljednja dionica nije donijela ništa novo na parketu. Borac je znalački sačuvao prednost i na kraju zasluženo upisao 5 pobjedu u Ligi 12.

Pred utakmicu sa Banjalučanima ekipa Leotara je doživjela  određene  promjene kako u stručnom tako i u igračkom kadru, o čemu govore i riječi njihovog trenera.

“Mi smo u Banjaluku došli oslabljeni. Ostali smo bez najboljeg igrača u dosadašnjem dijelu sezone Bože Đurasovića koji će karijeru nastaviti u Švajcarskoj. Dan pred okršaj sa Borcem napustio nas je i glavni trener Radomir Kisić. To su sve turbulencije koje je doživio klub. Nadam se da će se ubrzo sve kockice posložiti na pravo mjesto”, istakao je  trener Leotara Radoslav Ivanković.

“U današnjoj utakmici dali smo svoj maksimum. U prvom poluvremenu smo pružili otpor danas odličnoj ekipi Borca. Dok smo imali energije držali smo se u igri, ali u nastavku meča nismo mogli da izdržimo ritam koji nam je nametnuo domaćin”, dodao je Ivanković.

Trener Drago Karalić zadovoljan je pobjedom i učinkom svojih igrača, ali ukazuje na nedostatke koji prate njegov tim tokom ove sezone.

“Mislim da smo zasluženo večeras pobjedili ekipu Leotara, iako smo opet imali onih perioda u igri gdje olako gubimo lopte, ili smo nervozni pri šutu i brzopleti. Ono što hrabri jeste igra u drugom poluvremenu u kojem je bila vidljiva veća želja i htjenje mojih igrača da se bore za svaku loptu, što je na kraju rezultiralo visokom pobjedom”, istakao je trener Borca Drago Karalić.

“Pred nama je teška sezona. Treba dati šansu momcima i s druge strane od njih očekivati odgovornost na parketu, a pritom misliti i na rezultat, a to je opstanak . U naredna tri kola nas očekuju tri teške utakmice, dva gostovanja i jedna utakmica na domaćem terenu. Sigurno je da će biti teško”, dodao je Karalić.

Borac: Vukotić 5, Ivić 3, Đuranović 8, Radujko 9, Blanuša 15, Mičić, Pavlović 4, Lončar 5, Matić 20, Trikić 13, Blaz 3, Bašić.

Leotar: Kovačević, Rikalo 1, Aleksić 18, Milanović 5, Kašćelan 11, Sudžum, Crnogorac 2, Šakotić 7, Mijović, Ninković 18, Demčešen 4.

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/borac-deklasirao-leotar-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])