Večeras okršaj Borca i Bosne u Boriku

Objavljeno: 30. 11. 2012 u 11:15h

Košarkaši Borca i Bosne ASA BHT sastaće se večeras (20 časova) u banjalučkoj dvorani “Borik”, u okviru 7. kola Lige 12. Biće to duel klubova koji su se nekada borili za vrh tabele, a sada su to prije svega klubovi koji se bore sa finansijskim problemima, dugovima, ali i timovi koji se oslanjaju na mlade igrače.

“Trenutno je takva situacija. Mi pokušavamo igrom na parketu i disciplinom da se nametnemo sponzorima, Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi RS i gradskoj upravi. Imamo domaći kadar koji pruža maksimum i nadam se da će to biti prepoznato”, rekao je Drago Karalić, trener Borca.

Njegov mladi tim ove sezone igra dobro i iz šest utakmica ima četiri pobjede.

“U dosta dobrom smo periodu. Stekli smo određeno iskustvo, upisali smo važne pobjede, tu prije svega mislim na onu u Mostaru, tako da možemo da igramo rasterećeno. Što se tiče Bosne, ona ima jedan od najkvalitetnijih timova u Ligi 12. Uklopila je ekipu, ima i iskusnih, ali i talentovanih igrača i igra dobro. Mi moramo da odigramo agresivno, ne smijemo da dozvolimo njihov drugi ili treći napad i onda možemo da očekujemo dobar rezultat, rekao je Karalić.

Nakon šest kola košarkaši Bosna ASA BH Telecoma, nekadašnji šampiona BiH, imaju skor od tri pobjede i isto toliko poraza. “Studenti” su slavili u svim domaćim utakmicama, ali su isto tako poraženi na svim gostovanjima. Stoga u Banjaluku putuju s namjerom da ostvare prvu ovosezonsku pobjedu u gostima.

“Dobro smo se spremili i idemo da pokušamo pobijediti Borac. U dva navrata, sa Čapljinom i Radnikom, bili smo vrlo blizu pobjede. Međutim, izgubili smo nešto zbog neiskustva, a nešto zbog loše sreće. Možda nam se to vrati u Banjaluci. Borac je krenuo istim putem kao i mi. Okrenuo se svojoj djeci i smatram da je to jedini ispravan pravac koji vodi ka boljem sutra naše košarke. Stoga očekujem zanimljivu i uzbudljivu utakmicu. Naravno, učiničemo sve da slavimo. Ne igramo loše ove sezone. Afirmišu se naši mladi igrači, ali nam nedostaje rezultat. No, to je naša realnost. Samo napornim radom možemo naprijed, a rezultat će doći”, kaže Emir Halimić, trener košarkaša Bosne.

Parovi

Parovi i satnica utakmica sedmog kola, petak: Borac – Bosna ASA BHT (20 časova); subota: Kakanj – Servicium (17), SL Takovo Leotar – Zrinjski (19), Varda HE – Mladost (19.30); nedjelja: Vogošća – Radnik BN Basket (18.30), Posušje – Čapljina Lasta (19).

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/veceras-okrsaj-borca-i-bosne-u-boriku/||claudebot