Borik neosvojiva tvrđava

Objavljeno: 5. 11. 2012 u 11:34h

Košarkaši banjalučkog Borca ostvarili su drugu pobjedu u tekućem šampionatu Bosne i Hercegovine. Pred domaćom publikom su savladali ekipu Servitiuma iz Gradiške, rezultatom 71:63.

Utakmica  koja je igrana u Sportskoj dvorani Borik, bolje su otvorili domaći košarkaši. U prvih deset minuta su stekli prednost od 8 poena razlike (22:14). Drugi period utakmice je završen neriješenim rezultatom (16:16), pa su tako domaćini otišli na odmor sa prednošću koju su stekli u prvom kvartalu meča.

Treća četvrtina utakmice nije donijela ništa novo na parketu. Domaćini su odličnom igrom u odbrani i uspješnijom realizacijom stekli još osam poena viška, i na taj način u četvrtu četvrtinu ušli sa osjetljivih 16 poena razlike (58:42).

Košarkaši Borca su u posljednji dio utakmice ušli vidno opušteni, što su gosti iz Gradiške znalački iskoristili i smanjili rezultatski deficit na podnošljivih i konačnih 71:63. Posljednju četvrtinu gosti su riješili u svoju korist (13:21).

Najefikasniji pojedinci u redovima domaćina bili su Ranko Ivić koji je sakupio 20 poena. Pored Ivića  istakao se i Miloš Trikić koji je postigao 17 poena i svojim saigračima podijelio 9 asistencija.

Kod gostiju bolji od ostalih bio je Nebojša Maksimović koji je postigao 14 poena.

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/borik-neosvojiva-tvrdava/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])