“Vrbas” drugi na evropskom turniru

Objavljeno: 29. 10. 2012 u 10:53h

Košarkaški klub invalida “Vrbas” iz Banjaluke osvojio je drugo mjesto na kvalifikacionom turniru lige Evrope za košarku u kolicima, koji je ovog vikenda održan u Češkoj, potvrdio je Srni predsjednik kluba Marinko Umićević.

KKI “Vrbas”

On je rekao da su na turniru u Pardubicama učestvovale ekipe iz Poljske, Austrije, dvije ekipe iz Češke i KKI “Vrbas”.

“`Vrbas` je otišao u Češku sa velikim ambicijama jer nam je ovaj turnir poslužio kao uvertira za prvo kolo NLB lige, koje se igra 10. novembra u Klagenfurtu u Austriji”, rekao je Umićević.

On je istakao da je posljednja odigrana utakmica protiv ekipe Hobit Brno iz Češke izazvala oduševljenje kod publike.

„Ekipa `Vrbasa` je zadovoljna rezultatom, kao i domaćinom i gostoprimstvom. Ponijeli smo lijepe uspomene iz Pardubica”, rekao je Umićević.

On je naglasio da KKI “Vrbas” planira da osvoji sam vrh NLB lige za sezonu 2012/13.

Umićević je zahvalio gradonačelniku Banjaluke Dragoljubu Davidoviću koji je klubu kupio jedna sportska invalidska kolica, Fabrici obuće “Bema”, koja je omogućila prevoz igrača na turnir, te Ministarstvu porodice, omladine i sporta i ministarki Nadi Tešanović zbog pomoći sa troškovima hotela i hranom za igrače.

On je podsjetio da je “Vrbas” od 2002. godine prvi sportski klub invalida u Republici Srpskoj i da okuplja osobe oboljele od paraplegije, dječije paralize, distroFije, kao i ratne vojne invalide.

“Sportska aktivnost je od posebnog značaja za ova lica, jer utiče na samopouzdanje i preduzimljivost, što značajno utiče na socijalizaciju osoba sa invaliditetom”, kaže Umićević.

On je dodao da se “Vrbas” veoma uspješno takmiči u Košarkaškoj ligi za invalidna lica u Srpskoj i BiH, ali i na međunarodnim turnirima.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/vrbas-drugi-na-evropskom-turniru/||claudebot