KKI “Vrbas” na terenu Lige Evrope

Objavljeno: 27. 10. 2012 u 10:55h

Košarkaški klub invalida /KKI/ “Vrbas” iz Banjaluke učesnik je kvalifikacionog turnira Lige Evrope za košarku u kolicima, koji se ovog vikenda održava u Češkoj, potvrdio je predsjednik kluba Marinko Umićević.

Umićević je rekao da na turniru, osim “Vrbasa”, učestvuju ekipe iz Poljske, Austrije i Češke.

“`Vrbas` je otišao u Češku sa velikim ambicijama, jer će ovaj turnir poslužiti kao uvertira za prvo kolo NLB lige, koje se igra 10. novembra u KlagenFurtu u Austriji”, rekao je Umićević.

On je naglasio da “Vrbas” planira da osvoji sam vrh regionalne košarkaške lige /NLB/ za sezonu 2012/2013.

Umićević je zahvalio vlastima Banjaluke koji su klubu kupili sportska invalidska kolica, Fabrici obuće “Bema” koja je omogućila prevoz igrača na turnir, te Ministarstvu porodice, omladine i sporta koje je pokrilo troškovime hotela i ishrane za igrače.

On je podsjetio da je “Vrbas” od 2002. godine prvi sportski klub invalida u Republici Srpskoj i da okuplja osobe oboljele od paraplegije, dječije paralize, distroFije, kao i ratne vojne invalide.

“Sportska aktivnost je od posebnog značaja za ova lica, jer utiče na samopouzdanje i preduzimljivost, što značajno utiče na socijalizaciju osoba sa invaliditetom”, kaže Umićević.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/kki-vrbas-na-terenu-lige-evrope/||claudebot