KK Borac-KK Varda 75:74

Objavljeno: 21. 10. 2012 u 12:34h

Na premijeri u novoj sezoni kosarkaši Borca savladali su pred domaćom publikom ekipu Varda HE iz Višegrada rezultatom 75:74.

Na samom početku utakmice ekipa Borca se bolje snašla na parketu i već u prvih pet minuta stekla prednost od devet poena razlike (11:2). Gosti iz Višegrada su do kraja prve četvrtine konsolidovali svoje redove i prvi dio igre riješili u svoju korist rezultatom 16:19.

Narednih deset minuta utakmice donijele su bolju igru gostiju kako u napadu tako i u odbrani, što je rezultiralo time da Višegrađani na poluvremenu zasluženo vode sa 35:42.

Prednost koju su stekli u prva dva kvartala meča, gosti su znalački održavali u trećoj dionici, tako da se u posljednju četvrtinu utakmice ušlo sa prednošću gostiju od sedam poena razlike.

U četvrtom kvartalu utakmice viđena je velika drama. Košarkaši domaće ekipe su prije svega dobrom igrom u odbrani uspjeli da anuliraju prednost protivnika i tako utakmicu odvedu u neizvjesnu završnicu.

Naime, u 39. minuti rezultat na semaforu je glasio 71:72. Tada na scenu stupa mladi Srđan Lončar koji je prvo pogodio trojku, a nešto kasnije je realizovao i jedno slobodno bacanje. Gosti su imali šut za pobjedu, međutim Milivoje Mirković nije uspio da pogodi šut sa linije 6.25 i na taj način donese pobjedu svojoj ekipi.

Najefikasniji igrač u domaćoj ekipi bio je Srđan Lončar koji je postigao 18 poena i zabilježio 5 asistencija. Pored mladog Lončara vrijedi spomenuti učinak Srđana Blanuše i Dragana Đuranovića, sa postignutih 16 odnosno 10 poena.

U redovima gostiju istakao se Marko Jošilo koji je sa postignutih 23 poena ujedno bio i najefikasniji pojedinac na utakmici.

Utakmica koja je od samog početka do kraja obilovala izjednačenjima(10 izjednačenih rezultata), na kraju je ipak pripala ekipi Borca koja je na taj način napravila dobru uvertiru za naredne utakmice u novoj sezoni.

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/kk-borac-kk-varda-7574/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])