U Dansku bez bijele zastave

Objavljeno: 17. 10. 2012 u 12:22h

Poslije tri godine izbivanja sa međunarodne scene zbog nedostatka finansijskih sredstava, rukometašice Borca sutra putuju u Dansku, gdje ih u okviru drugog kola Kupa EHF u subotu i nedjelju očekuje dvomeč sa Tvis Holstebroom.

Svjestan kvaliteta protivnika, koji u svojim redovima ima rukometašice svjetskog kalibra, trener Stojan Atlagić ne gaji iluzije da njegove djevojke mogu da izađu kao pobjednice iz ove dvije utakmice.

Protivnik je prejak, ali mi u Dansku ne idemo sa unaprijed istaknutom bijelom zastavom. Holstebro je vrhunska ekipa koja forsira brz, moderan rukomet, a za to ima i kvalitetan igrački kadar. Dovoljno je reći da su tri rukometašice Holstebroa bile učesnice Olimpijskih igara u Londonu, a to su reprezentativke Poljske, Njemačke i Islanda, koje uz domaće igračice svakako čine vrlo jaku ekipu. Apsolutni su favoriti i teško da ih možemo savladati, ali, ponavljam, nećemo se unaprijed predati – istakao je Atlagić.

On je dodao da nije baš zadovoljan partijama svojih igračica na početku sezone, a najveći problem predstavlja neuigranost.

Tri rukometašice iz Hrvatske Kornelija Klinac, Tea Pijević i Iva Družijanić su relativno kasno stigle i još nismo posložili sve kockice, ali imamo svoje adute i nećemo se predati u Danskoj. Nadam se da ćemo pružiti dostojan otpor i naučiti nešto od Dankinja – rekao je Atlagić.

“Osice” put Danske kreću sutra u 13 časova, prvi meč igraju u subotu od 15, a drugi u nedjelju u 14 časova.

Danas sa “Katarinom”

Generalna proba za Holstebro, Banjalučankama će biti današnji meč (15 časova) u okviru četvrtog kola Premijer lige BiH protiv mostarske “Katarine” u “Boriku”.

Apsolutni smo favoriti u ovom meču i pokušaćemo da ga iskoristimo za uigravanje i posljednju provjeru pred put. Najbitnije je da se niko ne povrijedi u ovom duelu, jer smo već desetkovani neigranjem ponajboljih igračica Dragane Knežević i Marijane Bogojević – rekao je Atlagić.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/u-dansku-bez-bijele-zastave/||claudebot