“Malene” upisale šestu pobjedu u Regionalnoj ligi

Objavljeno: 12. 2. 2012 u 18:35h

Košarkašice Mladog Krajišnika savladale su slovenačko Celje rezultatom 80:65 u utakmici 16. kola regionalne lige. Za ”Malene”ovo je šesta pobjeda u regionalnoj ligi nakon koje su Banjalučanke krenule ka sredini tabele.

Mladi Krajišnik - Celje

Mladi Krajišnik – Celje

Gošće su na otvaranju utakmice imale kratkotrajnu prednost, međutim, košarkašice Mladog Krajišnika izuzetno kvalitetno su odigrale prvo poluvreme. Prvi period riješile su u svoju korist sa čak 13 poena viška (28:15), a na kraju prvog dijela vodile su sa 14 poena razlike (49:35).

Početak treće četvrtine pripao je košarkašicama Celja koje su napravile seriju 8:0. Međutim, to je bilo sve što su uradile u ovom meču. Domaće košarkašice su veoma brzo odgovorile na ovakav tempo igre. Dvije vezane trojke Žakule i Deure donio je “Malenim” nedostižnih 14 poena razlike u 27 minutu, čime je pobjednik praktično bio odlučen. Do kraja meča ”Malene” su sačuvale ovo visoko vođstvo i došle do konačnog trijumfa rezultatom 80:65.

Trener Banjalučanki Zoran Mikeš bio je zadovoljan igrom svog tima koji je, kaže, pauzu u regionalnoj ligi iskoristio za izuztno kvalitetan rad što se videlo na ovoj utakmici.

“Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, dobro smo se spremili za utakmicu, a činjenica što se utakmica nije igrala u srijedu za nas je, pokazalo se, bila pozitivna i uticala je da protiv Celja pružimo boju partiju. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme nakon kojeg smo vodili sa 14 poena razlike. U drugom poluvremenu nas je Celje usporilo sa kombinovanom odbranom, četiri igračice su igrale u zoni a jedna na čovleka, zatim su to kombinovale sa zonom što je značajno usporilo našu igru. Ipak, generalno gledajući smo odigrali kvalitetnu utakmicu. Odradili smo dobar posao u odbrani na njihovom najboljom igračicom Oblak, Trebecova nam je pravila malo problema sa šutevima sa poludistance, međutim to smo na neki način i očekivali. Uspjeli smo to kompenzovati na drugim mjestima i na kraju mislim da smo potpuno zasluženo slavili u jednoj dobroj utakmici”, rekao je Mikeš.

Trener Celja Damir Grčić smatra da je pobjednik odlučen na samom početku utakmice.

“U svakom slučaju čestitam Krajišniku na zasluženoj pobjedi. Dekoncetrisano smo ušli u utakmicu, domaće igračice su napravile prednost i bilo je teško vaditi se na kraju. Krajišnik je odigrao kvalitetno, imaju kvalitetniji igrački kadar što su pokazali u ovom meču. Uz našu dekoncentraciju nismo zaustavili njihovu najbolju igračicu Deuru koja nam je samo u prvom poluvremenu dala dvadesetak poena tako da bolji rezultat nismo mogli ni očekivati.”

 


Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/malene-upisale-sestu-pobjedu-u-regionalnoj-ligi/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])