„Malene“ bolje u završnici

Objavljeno: 15. 1. 2012 u 16:43h

Košarkašice “Mladog Krajišnika” pobijedile su sinoć u SD „Obilićevo“ ekipu podgoričke „Budućnosti“ rezultatom 73:50 u susretu 12. kola regionalne lige.

Početak utakmice donio nam je izjednačenu borbu na obje strane. Gošće su povele minimalnim rezultatom, ali su „Malene” vrlo brzo odgovorile, te su prvu četvrtinu završile vođstvom od 21:17. U nastavku, podmlađena ekipa „Budućnosti“ dosljedno je parirala iskusnim Banjalučankama, pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 32:28, ali su posustale krajem treće i početkom završne četvrtine, koja je bila i odlučujuća u ovom duelu. Odličnom igrom u završnici domaći tim doveo je do velike prednosti i do četvrte pobjede u regionalnoj ligi.

Trener Banjalučanki, Zoran Mikeš, nakon meča imao je razloga za zadovoljstvo.

“Utakmica u Podgorici bila je utakmica koju smo izgubili sa najvećom razlikom. Znali smo da ukoliko hoćemo da pobijedimo, moramo odigrati ozbiljnu odbranu. Počeli smo duel neuobičajeno, zonskom odbranom, i izuzev što je Nikolina Popović otvorila utakmicu sa tri vezane trojke, ostale igračice se nisu vidjele u napadu, što je poremetilo njihov ritam. Poslije smo igrali dosta čvrsto u odbrani o čemu govori broj primljenih poena. Napadački, vidi se da još uvijek nemamo dobar protok lopte, ali kada su ovako tvrde utakmice u odbrani, dosta je potrošnje i normalno je da dođe do oscilacija u napadu”, rekao je Mikeš.

Trener Budućnosti, Željko Vukićević, čestitao je Krajišniku na zasluženoj pobjedi.

“Držali smo se tri četvrtine, a onda je naše neiskustvo došlo do izražaja. Čestitam ‘Mladom Krajišniku’ na potpuno zasluženoj pobjedi, a nama ostaje da sa ovim mladim timom pokušamo što bolje igrati u nastavku lige”, izjavio je trener ‘Budućnosti’, Željko Vukićević.

Najefikasnija na utakmici bila je Milica Deura sa 20 poena, a u ekipi “Mladog Krajišnika” još se istakla Ivona Bogoje sa 16. Nikolina Popović ubacila je 17 poena za gošće iz Podgorice.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/malene-bolje-u-zavrsnici/||claudebot