“Malene” bez premca u Kupu

Objavljeno: 11. 1. 2012 u 14:16h

Košarkašice Mladog Krajišnika odbranile su sinoć u „Boriku“ titulu Kupa Republike Srpske pobijedivši u finalu ekipu „Rudar Sport“ iz Ugljevika rezultatom 78-72.

Pobjednice Kupa RS

Na otvaranju utakmice tim iz Ugljevika dobro je počeo, te je sa nekoliko dobrih akcija dobro zaprijetio „Malenim“ koje su uspjevale da drže priključak. Na kraju prve četvrtine rezultat  24-28 slutio je većoj borbi, dostojnoj finalu. Međutim to je potrajalo samo na početku, jer je druga četvrtina u potpunosti pripala Banjalučankama koje su ovu dionicu završile u svoju korist 21-9. Košarkašice Rudara priprjetile su na kraju treće četvrtine kada su prišle na tri poena manjka, međutim Milica Deura je sa dvije vezane trojke ponovo vratila “Mladi Krajišnik” na put do osvajanja nove titule Kupa Republike Srpske.

Mladi Krajišnik- Rudar

Trener „Malenih“, Zoran Mikeš, bio je zadovoljan zbog osvojenog trofeja, međutim, imao je primjedbu na igru svog tima.

“Samom igrom ne možemo biti zadovoljni, međutim ono što je najbitnije je da smo došli do trofeja. U bilo kojoj utakmici koju igramo u RS imamo ulogu favorita. Činjenica da smo igrali svih 19 finala govori da moramo opravdati ulogu favorita u čemu smo i uspjeli. Motiva nije nedostajalo. Ovo je jedino takmičenje u RS koje igramo, dajemo mu važnost i  nadam se da će mlađe igračice koje su dobile šansu kroz ovakve mečeve steći naviku pobjeđivanja i osvajanja trofeja. Generalno, mogu da budem nezadovoljniji igrom iskusnijih igračica, posebno u prvih deset minuta kada smo primili tridesetak poena, što je dovelo do nešto nepovezanije igre u nastavku. Ipak, pobjeda nije dolazila u pitanje ni u jednom trenutku”, rekao je trener Mladog Krajišnika, Zoran Mikeš.

Na drugoj strani, trener Rudara, Pero Stevanović, smatra da je tim iz Banjaluke potpuno zasluženo trijumfovao.

“Čestitam košarašicama Mladog Krajišnika na zasluženoj pobjedi, a za nas je veliko zadovoljstvo što smo uopšte igrali finale. Možda smo mogli prirediti i iznenađenje ali protivnik je zaista, tokom cijelog meča, držao sve konce igre u svojim rukama. Fizički smo nespremniji, imali smo manje igračica u rotaciji što se osjetilo na parketu. Banjalučanke su zaslužile trijumf, a mi smo ovaj meč doživjeli kao pripremu za nastavak prvenstva Republike Srpske”, izjavio je trener Rudara, Pero Stevanović.

Stošić i Maltez su sa 25 poena bile najefikasnije u poraženoj ekipi, dok su Deura i Mitov ubacile po 18 poena.

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/malene-bez-premca-u-kupu/||claudebot