Janković vodi fudbalere Borca do zimske pauze

Objavljeno: 23. 11. 2017 u 16:41h

U preostala tri kola jesenjeg dijela prvenstva vršilac dužnosti šefa stručnog štaba Borca biće Igor Janković, koji je samo dan ranije imenovan za koordinatora sportskog sektora.

On je na klupi naslijedio Zorana Milinkovića, sa kojim je uprava Banjalučana sporazumno raskinula saradnju poslije loših rezultata “crveno-plavih” otkako ih je preuzeo srpski stručnjak.

“Sa Milinkovićem, sa kojim je otišao i pomoćnik Zoran Lončar, postigli smo dogovor da mu se isplate još plate za novembar i decembar. Izuzetno smo mu zahvalni na tome, jer se zna da je imao ugovor do kraja sezone”, naglasio je Zeljković.

Janković je istakao da je svjestan težine zadatka koji ga očekuje, ali da se ne boji izazova i obaveza.

“Spreman sam da se uhvatim u koštac sa svim problemima i nadam se da ću sa Borcem u preostalim kolima osvojiti što više bodova. To nam je trenutno najbitnije. Već sam odradio trening sa ekipom, među igračima vlada dobra atmosfera i svi su svjesni od kakve važnosti nam je predstojeći duel sa Vitezom”, rekao je Janković, koji posjeduje UEFA Pro licencu i kao trener već je imao priliku da radi u Kozari i reprezentaciji BiH, gdje je bio prvi pomoćnik sada već bivšem selektoru Mehmedu Baždareviću.

Samo dan ranije Janković je imenovan za koordinatora sportskog sektora, a onda je odlučeno da je on rješenje na klupi.

“Janković je do prije tri dana praktično bio koordinator omladinske škole, a poslije sistematizacije radnih mjesta odlučili smo da ukinemo funkciju sportskog direktora, koju je obavljao Oliver Jandrić i da imenujemo koordinatora sportskog sektora. Ova funkcija će u stvari objedinjavati koordinatora omladinske škole i sportskog direktora i Janković će ubuduće isključivo biti zadužen za sva pitanja u vezi sa sportskim sektorom. Poslije razlaza sa Milinkovićem odlučili smo da Janković u naredna tri kola bude i v.d. šefa struke. Njegov zadatak će, između ostalog, biti i da se maksimalno angažuje u vezi sa izborom novog trenera”, nastavio je Zeljković.

Potpredsjednik Banjalučana se osvrnuo i na odlazak iz kluba četvorice članova Upravnog odbora – Darka Milunovića, Vedrana Pušića, Damira Pušića i Svetozara Petkovića.

“Milunović je otišao zbog prezauzetosti poslovnim obavezama, a Vedran Pušić zbog neslaganja sa ostalim članovima uprave. Zajedno s njim otišao je i njegov brat Damir, kao i Petković. To je njihova odluka. Maksimalno smo se angažovali na pronalasku novih članova i njihova imena biće ubrzo objelodanjena”, rekao je Zeljković i dodao da je novi član UO Danilo Petrović.

Janković je naglasio da bi bilo neozbiljno očekivati da trajno rješenje na mjestu trenera bude odlučeno u idućih nekoliko dana.

Naš prvenstveni cilj biće da dovedemo stručnjaka koji dobro poznaje situaciju u Premijer ligi BiH – rekao je Janković i dodao da će, pored njega, u stručnom štabu biti Lazar Vulin, Marko Maksimović i Radovan Gajić.

Dugovanja

Potpredsjednik Borca Vico Zeljković naglasio je da je mnogo netačnih informacija o dugovanjima.

“Fudbalerima koji su ljetos došli u klub duguju se plate za oktobar i novembar, a onima koji su došli prošle zime dužni smo četiri – za januar, jun, oktobar i novembar”, naglasio je Zeljković.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/jankovic-vodi-fudbalere-borca-do-zimske-pauze/||claudebot