Hiljadu mališana trčalo Bambini trku na Banjalučkom polumaratonu

Objavljeno: 13. 5. 2017 u 13:02h

Oko 1.000 takmičara, mališana starosti do šest godina, učestvovalo je u današnjoj Bambini trci u centru Banjaluke organizovanoj u okviru 3. Banjalučkog polumaratona. S mališanima su u trci uglavnom učestvovali i roditelji što je izazvalo veliku gužvu na cilju 100 metara duge staze za mališane starosti do pet godina i 150 metara za petogodišnjake i šestogodišnjake.

Svi učesnici dobili su medalje i diplome, a među volonterima koji su dijelili medalje bila je i Lusia Kimani, bh. olimpijka. Nemanja, koji je bio treći u trci na 150 metara, ispričao je novinarima kako se pripremao za trku na treninzima, ali i da je trka bila pomalo teška.

Sergej Boškan, koji ima šest godina, osvojio je drugo mjesto. Ovo mu je druga trka u kojoj je učestvovao, a nije se pripremao.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, istakao je da mu je drago što je vrijeme bilo lijepo, a da je u Banjaluci vladao “kreativni haos” i divna atmosfera.

“Nadam se da će i sutra biti tako sa nekoliko hiljada takmičara koji će ušestvovati u polumaratonu, štafetnom maratonu ili ‘fun run’ trci”, rekao je banjalučki gradonačelnik.

Zbog velike gužve, nekoliko mališana izgubilo je roditelje, ali su ih brzo uspjeli pronaći. U zabavnom dijelu programa za najmlađe nastupio je hor MaMa Vox, a u centru Banjaluke otvoren je polumaratonski sajam.

Start elitnih trkača na 3. Banjalučkom polumaratonu predviđen je za sutra u 9 časova, a nakon toga startuju i ostali polumaratonci, štafetni polumaratonci i učesnici “fun run” trke. Organizatori očekuju da će u sportskom dijelu manifestacije Banjalučki polumaraton učestvovati i do 7.000 takmičara.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/hiljadu-malisana-trcalo-bambini-trku-na-banjaluckom-polumaratonu/||claudebot