Golman Borca najavio još bolje igre: Gajić i Avdukić mi pomažu da napredujem

Objavljeno: 12. 10. 2017 u 18:13h

Čuvar mreže Borca je bio među najzaslužnijima za pobjedu mlade reprezentacije BiH protiv vršnjaka iz Portugalije (3:1).

Nemanja Trkulja je u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo do 21 godine i prethodno u premijerligaškom okršaju Banjalučana sa tuzlanskom Slobodom potvrdio svoj talenat i kvalitet.

Izabranici selektora Vinka Marinovića su u utorak u trening kampu FS BiH u Zenici nanijeli prvi poraz Portugalcima poslije 6 godina, koji su prije toga posljednji put teren napustili pognute glave 11. oktobra 2011. godine, kada ih je savladala Rusija sa 2:1.

BiH je trenutno treća u kvalifikacionoj grupi 8 sa šest bodova iz četiri meča, a pored Portugala rivali su joj Rumunija (10), Švajcarska (7), Vels (6) i Lihtenštajn (bez bodova).

“Presrećni smo zbog pobjede i činjenice da smo dokazali da nas ne treba otpisivati i svrstavati u male reprezentacije s kojima će favoriti da se poigravaju. Ostaje žal što smo bili neuspješni protiv Rumunije i svjesni smo činjenice da ćemo se teško kvalifikovati u narednu rundu, odnosno plej-of. Ipak, neće biti predaje, nastojaćemo da u narednim mečevima ponovimo igru iz duela sa Portugalom, čiji su nas reprezentativci vjerovatno malo potcijenili. Ispunili smo ono što je selektor od nas tražio, pružili maksimum i to nam je donijelo potpuno zasluženu pobjedu” – istakao je Trkulja.

Dvadesetjedogodišnji čuvar mreže je u prošlom kolu debitovao u Premijer ligi BiH, a odlično je branio na meču sa Slobodom, koju je Borac dobio minimalnim rezultatom. Kaže da se osjeća sjajno vjeruje da će biti još dobrih partija.

“Kada sam dolazio u Borac ispunjen mi je cilj da radim sa vrhunskim trenerom golmana Radovanom Gajićem. Tu je i Asmir Avdukić, nekadašnji reprezentativac BiH, a uz njih dvojicu sam sigurno dosta napredovao. Od njih učim kako da budem čovjek i profesionalac. Nadam se uspješnoj sezoni sa Borcem” – dodao je Trkulja.

Ne žuri nigdje

Ukoliko nastavi sa dobrim odbranama, Trkulja će siguro da zapadne za oko klubovima iz kvalitetnijih liga.

“Vjerovatno će jednog dana stići neka ponuda, ali ja sada o tome uopšte ne razmišljam. Nema potrebe da bilo gdje žurim, važno mi je da u Borcu imam kvalitetan rad i da branim u kontinutitetu, a nadam se da će me povrede mimoići” – tvrdi Trkulja.

Izvor: Blic/B. Božić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/golman-borca-najavio-jos-bolje-igre-gajic-i-avdukic-mi-pomazu-da-napredujem/||claudebot