Zvezda planira da otkupi Banjalučanina

Objavljeno: 9. 1. 2018 u 17:35h

Po dogovoru sa Real Sosijedadom o pozajmici, trenutna otkupna klauzula je čak 2.000.000 evra!

Aktuelni zimski prelazni rok, po najavi generalnog direktora Zvezdana Terzića, neće biti buran po Crvenu zvezdu, ali zato onaj ljetni, između dvije sezone, mogao bi da ostane upamćen po jednom od najvećih transfera u istoriji kluba.

Ne zbog novca dobijenog prodajom, već plaćenog za dolazak igrača. Zapravo, njegov ostanak.

Naime, u razgovoru sa medijima na prvom okupljanju ekipe u 2018. godini, Terzić je najavio da će crveno-bijeli pokušati da zadrže Banjalučanina Srđana Babića, koji je u Beogradu na jednogodišnjoj pozajmici iz Real Sosijedada.
Po aktuelnoj klauzuli u Babićevom ugovoru, ukoliko bude željela da ga dobije u svoje vlasništvo, Zvezda će morati španskom klubu da plati čak dva miliona evra.

“Babić je pokazao zavidan kvalitet, prezadovoljni smo njegovim igrača. Imamo dogovor sa Sosijedadom za jun, ali već pregovaramo da to riješimo i ranije. On je ljevonog, visok, ima dobar pregled igre, mlad je i nema mnogo takvih štopera na tržištu. Mi imamo pravo otkupa i Real Sosijedad se tu ne pita mnogo”, izjavio je Terzić.

Jasno je, ipak, da će crveno-bijeli pokušati da u dogovoru sa Sosijedadom spuste cijenu za 21-godišnjeg štopera, koji je u prvom dijelu sezone služio kao zamjena Vujadinu Saviću ili Damijenu Le Taleku, ali bi u slučaju odlaska Francuza ove zime, od februara mogao da ima značajno važniju ulogu u timu.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/zvezda-planira-da-otkupi-banjalucanina/||claudebot