Završen jesenji dio šampionata

Objavljeno: 29. 11. 2011 u 17:30h

 

Nakon petnaest odigranih kola završen je prvi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, a titulu jesenjeg šampiona osvojio je FK Željezničar sa 35 bodova.

Bod manje i drugo mjesto zauzima Široki Brijeg, dok trećeplasirano Sarajevo i četvrtoplasirani Borac imaju isti broj bodova, tačnije 29. Na začelju tabele su Kozara, Leotar i Travnik sa trinaest i na posljednjem mjestu je Slavija sa samo sedam osvojenih bodova.

Kako je počela, Premijer liga je donekle dobro završila prvi dio koji su nažalost obilježili incidenti u nekoliko navrata. Komitet za normalizaciju je povukao prilično dobar potez zabranivši gostujuće navijače na utakmicama, a ostaje da se vidi šta će se poduzeti u drugom dijelu šampionata.

 

Aktuelni prvak BiH, FK Borac, koji je četvrtoplasirani na tabeli, završio je prvi dio sezone sa 9 pobjeda, 2 neriješene i 4 izgubljene utakmice te gol razlikom +12. Da budem precizniji, fudbaleri “crveno – plavih” 25 puta su tresli protivničke mreže, a 13 puta je lopta završila u mreži Asmira Avdukića. Titulu prvog strijelca Borca u jesenjem dijelu šampionata dijele Stajić i Kajkut koji su postigli po 4 gola, a titulu prvog strijelca Premijer lige u jesenjem dijelu drži napadač Željezničara Adilović koji na kontu ima 8 pogodaka. Izabranici Velimira Stojnića su u dobroj formi i u Kupu BiH, gdje su izborili polufinale, a sam Stojnić je rekao da je cilj donijeti trofej Kupa u Banja Luku.

U svakom slučaju, sigurno će nastavak sezone ponuditi zanimljive utakmice i borbu za prvo mjesto. Nadajmo se da ćemo biti lišeni nereda te da ćemo moći uživati u uzbudljivoj borbi za prvo mjesto tabele za koje će se, po dosadašnjem viđenom, boriti bar četiri ekipe.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/zavrsen-jesenji-dio-sampionata/||claudebot