Rezovi u igračkom kadru Fudbalskog kluba Borac

Objavljeno: 5. 12. 2017 u 15:43h

Upravni odbor Fudbalskog kluba Borac odlučio je da u nastavku sezone ne računa na kapitena Borisa Raspudića, Bojana Puzigaću, Miloša Đorđevića, Ivana Delića i Borislava Erića.

Kako je potvrdio vršilac dužnosti šefa stručnog štaba Banjalučana Igor Janković to će biti jedini odlasci tokom ove zime sa Gradskog stadiona.

“Raspudiću ističe ugovor, dok ostali neće biti u kombinaciji za proljeće. Nisu ispunili očekivanja i stav kluba je da se sa njima ne produži saradnja. Neki su na zalasku karijere, neki su bili povrijeđeni, a neki jednostavno nisu za premijerligaški Borac. Nije to nikakvo rezanje, već realnost”, naglasio je Janković.

U toku su pregovori sa nekoliko trenera, a uskoro bi se moglo i znati ko će sjesti na užarenu klupu tima sa Gradskog stadiona.

“Naša najveća želja u ovom trenutku je da se na kormilo vrati nekadašnji trener Dragan Jović. Sa njim su već uspostavljeni prvi kontakti i u narednim danima znaćemo na čemu smo. Sigurno je da bi Jović bio pravo rješenje, jer odlično poznaje situaciju i u Borcu, a pogotovo u Premijer ligi, ali prvo on kao i ostali kandidati treba da se izjasne o onome šta mogu da obećaju od ekipe i kakav igrački kadar im je potreban”, nastavio je Janković.

On je pun hvale za Jovića, koji bi i po njemu bio idealno rješenje.

“Dugi niz godina Jović je radio u Premijer ligi BiH i imao zapažene rezultate, osvojio nekoliko titula. Mislim da bi njegov izbor bio ne samo po mojoj volji, već i po volji navijača i pristalica Borca, koji su veoma važan faktor za klub”, rekao je Janković.

Široki Brijeg

Janković je naglasio da su igrači svjesni težine situacije u kojoj se klub nalazi, ali i važnosti susreta sa Širokim Brijegom.

“Taj meč će odrediti našu sudbinu. Naime, ako pobijedimo ostajemo u najozbiljnijoj igri za plasman u Ligu za prvaka, a u slučaju nekog drugog rezultata šanse smo znatno umanjili. Zato ćemo učiniti sve da iz ovog susreta u kome jedino neće moći nastupiti povrijeđeni Siniša Dujaković izađemo kao pobjednici”, naglasio je Janković.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/rezovi-u-igrackom-kadru-fudbalskog-kluba-borac/||claudebot