Potpredsjednik Krupe: Ostaćemo skromni i poslije finala

Objavljeno: 20. 4. 2018 u 12:52h

“Kada smo prije devet godina krenuli praktično ni iz čega nadao sam se da možemo daleko dogurati, ali sam očekivao da će za to biti potreban duži period.”

Ovako je započeo priču potpredsjednik Krupe Dragomir Ilić poslije istorijskog plasmana najmlađeg premijerligaša u finale Kupa BiH u kojem će se 2. i 9. maja sastati sa Željezničarom.

“Krenuli smo praktično sa ledine i iz najnižeg ranga takmičenja sa trenerom Miroslavom Balabanom i rasli iz sezone u sezonu. Sada smo postali zdrava i prepoznatljiva sredina, koji ima profesionalne trenere u svim uzrasnim kategorijama sa željom da se i dalje razvijamo”, naglasio je alfa i omega Krupe.

On kaže da se neće ništa promijeniti ni poslije revanš susreta finala Kupa, kojem će biti domaćini u Krupi na Vrbasu.

“Priželjkivali smo da budemo domaćini u drugom meču, da nam u goste dođe fudbalska elita i cijele BiH, ali i šire, da pokažemo šta smo sve napravili za nešto manje od decenije. Ništa se neće promijeniti bez obzira na ishod finalnog dvomeča sa “Željom”. I dalje ćemo nastaviti da budemo skromna fudbalska sredina u kojoj je prvi i osnovni zadatak afirmacija mladih igrača”, nastavio je Ilić.

Krupa je jedan od rijetkih klubova u Srpskoj i BiH, koja u ovom trenutku nema nikakvih dugovanja.

“Za normalno funkcionisanje treba nam godišnje blizu milion maraka, a tri četvrtine od tog iznosa pribavljamo iz vlastitih džepova. Grad Banjaluka nam godišnje daje 120.000 maraka, a mi samo za poreze plaćamo 130.000. Za sada uspijevamo, a nadam se da će tako biti u budućnosti. Ove godine posao nam je olakšan, jer smo uspjeli da prodamo Irfana Jašarevića i Elvira Koljića. Očekujem da imamo uspješno i transfer ljeto, jer smo veoma blizu prodaje Aleksandra Vukotića”, rekao je Ilić.

U narednom periodu Krupa planira da izgradi reflektore, ali i da još više pojača rad omladinske škole, a u Banjaluci će napraviti teren kako bi i omladinske selekcije imale još bolje uslove za napredovanje.

Zakarić presudio Slobodi

U drugom polufinalnom okršaju Željezničar je poslije 0:0 na svom terenu bio ubjedljiv na gostovanju kod tuzlanske Slobode i slavio sa 4:1. Junak pobjede bio je Goran Zakarić, koji je postigao tri gola (36, 44. i 75. minut). Četvrti gol za Sarajlije postigao je Vojo Ubiparip u 51. minutu, a jedini gol za Slobodu, koja je povela u ovom susretu, dao je Anel Husić u 18. minutu.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/potpredsjednik-krupe-ostacemo-skromni-i-poslije-finala/||claudebot