Nezadovoljstvo u banjalučkom Borcu zbog neisplaćenih plata

Objavljeno: 30. 11. 2017 u 09:38h

“U Borcu treba da se igra za prosperitet, a ne za novac. Treba da igraju oni koji žele da naprave karijeru, a ne da zarade”, rekao je Branko Kovačević, predsjednik FK Borac. Na to mu je Boris Raspudić, kapiten ekipe, odgovorio: “Fudbal je za nas posao i za svaki posao treba da se dobija plata”.

U utorak fudbaleri Borca nisu trenirali nezadovoljni zbog neisplaćenih plata, ali su svi demantovali da je u pitanju štrajk. Da nema štrajka bilo je jasno juče, kada je obavljen trening, ali je jasno i da čelnici igračima duguju po nekoliko plata. Izvor iz svlačionice Gradskog stadiona nam je kazao da pojedinim igračima duguju i po četiri plate.

“Poštenije je da se kaže da nema para i da igrači to tako namjeste u glavi, a ne da se priča o Evropi, a mi uz Čelik najgori s isplaćivanjem plata”, kazao je izvor, koji je dodao da su igrači dobili obećanje da će do meča sa Širokim Brijegom biti isplaćena većina dugovanja.

Predsjednik kluba oštro je demantovao da se radilo o štrajku te je naglasio da je na igračima da treniraju i igraju utakmice, a na čelnicima da učine sve da zatvore finansijsku konstrukciju.

“Nisu trenirali dijelom zbog umora, a dijelom zbog nezadovoljstva. Za Borac je normalnije da se duguje i uspjeh je održavati klub u životu. Teško ga je porediti sa manjim klubovima kao što su Krupa i Mladost, koji su nastali juče i nemaju dugova. U ovom trenutku je maksimum da godinama ostanemo stabilan bh. premijerligaš”, izjavio je Kovačević.

On je istakao da će na zimu biti promjena u igračkom kadru, ali da se odluke više neće donositi brzopleto.

“Ne želimo da ponavljamo greške, tu prije svega mislim na brzopleto mijenjanje trenera. Nisam bio za promjenu trenera i dolazak Zorana Milinkovića, ali je većina presudila”, izjavio je on i dodao da ne razmišlja o odlasku iz kluba.

Raspudić je bio vidno rezigniran na konstataciju da igrači u Borcu ne treba da igraju da bi zaradili, te je naglasio da je fudbal njima posao, a ne hobi.

“Ako nešto radimo, za to moramo da dobijemo platu. Šta da radimo mi stariji koji imamo žene i djecu, mi onda gubimo vrijeme. Ovo je za nas posao, a ne hobi. Ako zbog treninga ne mogu da idem na ručak sa porodicom – znači da sam zaposlen. Da igram fudbal sa društvom iz naselja mogao bih da nazovem i kažem da neću doći na trening, a ovako ne mogu i neću”, jasan je Raspudić.

Fudbalere Borca do kraja jesenjeg dijela BHT Premijer lige BiH očekuju dva derbija, i to na “Koševu” protiv Sarajeva i na kraju na Gradskom stadionu protiv Širokog Brijega. Banjalučani se bore za plasman u Ligu za prvaka BiH i trenutno imaju dva boda manje od šestoplasirane Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

300.000 evra za Danilovića?

Vladan Danilović po svemu sudeći jedan je od najtraženijih fudbalera Borca u ovom prelaznom roku, a kako nezvanično saznajemo žele ga klubovi iz Njemačke i Španije.

Spominje se da bi vrijednost transfera mogla da bude i 300.000 evra.

Kandidati

Odlaskom Zorana Milinkovića FK Borac je dobio privremenog trenera u vidu Igora Jankovića. Jasno je da on neće voditi ekipu na proljeće, a dvije velike želje čelnika kluba su Vinko Marinović ili Dragan Jović. Obojica su već trenirala Borac.

Marinović je trenutno selektor mlade reprezentacije BiH, dok je Jović bez angažmana.

Saradnja

Branko Kovačević, predsjednik Borca, bio je u posjeti kod čelnika Crvene zvezde, a želja je dogovor dugoročne saradnje omladinske škole i prvog tima ova dva kluba.

Kovačević je istakao da se radi na tome da se odigra prijateljska utakmica, a navodno bi i nekoliko igrača vicešampiona Srbije došlo na kaljenje na Gradski stadion.

Izvor: Nezavisne / Autor: Vladimir Grbić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/nezadovoljstvo-u-banjaluckom-borcu-zbog-neisplacenih-plata/||claudebot