Kapiten Banjalučana za sada ostaje u Borcu

Objavljeno: 4. 1. 2018 u 15:31h

Kapiten Borca Goran Galešić za sada ostaje na Gradskom stadionu iako je u posljednjih desetak dana imao ponude sa Kipra i Malte te iz Slovenije.

Igrač koji je ponikao u crveno-plavom dresu ljetos se vratio u Banjaluku poslije deset sezona provedenih u Sloveniji, Belgiji, Bugarskoj, Moldaviji i Rusiji te potpisao jednogodišnji ugovor. Jesenas je propustio samo jedan meč Borca u Premijer ligi, a na 17 mečeva postigao je tri gola i upisao dvije asistencije.

“Imao sam ponude kiparskog Ermis Aradipoua, Florijane sa Malte i slovenačke Hit Gorice, ali nismo uspjeli da pronađemo zajednički jezik. Posljednja je bila od Kiprana, koje sa klupe predvodi brat trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića, Goran, međutim, odbio sam ih”, rekao je Galešić.

On je naglasio da je presudio razgovor sa čelnicima Banjalučana.

“Želja svih u klubu je da se izbori plasman u Ligu za prvaka i rekli su da bi bilo dobro da ostanem i pomognem im u tim namjerama. Međutim, siguran sam da mi neće praviti probleme ako dobijem baš dobru ponudu. Prelazni rok je tek počeo i možda stigne nešto što će zadovoljiti i mene i Borac. Vidjećemo”, nastavio je Galešić, koga ovih dana traže iz redova još četiri premijerligaša čija imena nije htio da spominje.

Ovaj 29-godišnjak je rekao da ostaje žal što Banjalučani u prvom dijelu sezone nisu ostvarili više.

“Sigurno je da smo na svom kontu trebali imati četiri, pet bodova više, ali nije nam se dalo. Ipak, vjerujem da možemo izboriti plasman u Ligu za prvaka u preostala četiri kola. Sve u klubu nas je ohrabrio meč protiv Širokog Brijega u kojem smo uspjeli da slavimo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Šteta što možda nije bilo još koje kolo, pa da ovjerimo tu pobjedu”, dodao je Galešić.

Poslije Borislava Erića i Mahira Karića redove Borca napušta i dugogodišnji kapiten Boris Raspudić, kome je istekao ugovor, a nije bio u planovima uprave za proljećne bitke.

“Praktično sam sve dogovorio sa Kozarom iz Gradiške i narednih dana trebalo bi da potpišem ugovor. To mi savršeno odgovora, jer neću biti daleko od kuće. Prije nekoliko dana po drugi put sam postao otac i ne želim da se udaljavam od porodice”, rekao je Raspudić.

Pojačanja

Redove Banjalučana ove zime pojačali su Stefan Dujaković, Mahir Karić, Armin Mahović i Danijel Majkić. Čelnici kluba su u završnoj fazi pregovora sa Pericom Ivetićem iz Sarajeva, a u potrazi su za još jednim napadačem.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/kapiten-banjalucana-za-sada-ostaje-u-borcu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])