Fudbaleri Borca zasluženo u Evropi

Objavljeno: 28. 5. 2013 u 09:58h

Trijumfom u Gabeli nad GOŠK-om od 2:0 fudbaleri banjalučkog Borca četvrtu godinu zaredom izborili su plasman na međunarodnu scenu.

fudbal

Put do pobjede bio im je olakšan već u 21. minutu, kada je iskusni fudbaler domaćih Armin Helvida udario bez lopte Admira Raščića, a sudija Ilija Živković iz Orašja pokazao mu put u svlačionicu. Banjalučani su od tog trenutka imali inicijativu, koju su krunisali u nastavku susreta. U 66. minutu Vedran Kantar je sve sam uradio i potom uposlio Srđana Grahovca, koji je pogodio za 1:0. Mladen Zeljković je u 83. minutu odlično uposlio Raščića, koji je postavio konačan rezultat.

– Presrećan sam, baš kao i svi igrači, jer smo ispunili zacrtano i ponovo se plasirali na međunarodnu scenu. Bila je ovo veoma teška utakmica u kojoj je ulog za obje ekipe bio veliki. Put do pobjede olakšalo nam je isključenje protivničkog igrača u ranoj fazi utakmici. Željeli smo ovu pobjedu, na ruku nam je išao rezultat iz Sarajeva i uspjeli smo da se ponovo plasiramo u Evropu – naglasio je sportski direktor i privremeni šef stručnog štaba Borca Branislav Krunić.

Koliko uspjeh Borca – plasman na međunarodnu scenu znači svim pristalicama “crveno-plave” boje, svjedoči i podatak da je ekipu iz Gabele u kasnim noćnim časovima na Gradskom stadionu u Banjaluci dočekalo nekoliko stotina najvatrenijih navijača.

– Uspjeli smo da ostvarimo cilj i izborimo plasman u Evropu. Pred gostovanje u Gabeli bili smo pod velikim pritiskom jer nismo zavisili samo do svoje igre već smo čekali ishod meča između Olimpika i Čelika (0:2) na Otoci, koji nam je išao na ruku. Hvala našim navijačima koji su nas dočekali i znali da proslave naš zajednički uspjeh. Oni su bili naš igrač više u svakoj utakmici – kazao je prvotimac Borca i strijelac prvog pogotka protiv GOŠK-a Srđan Grahovac, koga je neko sa obilježjima GOŠK-a prilikom izlaska na terenu udario laktom u rebra, ali, srećom, bez posljedica.

Do zvaničnog kraja ove sezone pred fudbalerima Borca su još dvije utakmice finala Kupa Republike Srpske sa Radnikom 30. maja u Bijeljini i 2. juna na Gradskom stadionu. Banjalučani brane trofej.

Rezultati 30. kola

Trebinje: Leotar – Slavija 2:1 (Milović 26, Grubješić 62 – Kokot 78)
Široki Brijeg: Široki Brijeg – Željezničar 4:1 (Ivanković 19, Serdarušić 22, Kordić 53, 69 – Adilović 40. penal)
Travnik: Travnik – Zvijezda Gradačac 2:1 (Kovačević 15, Turković 20 – Džafić 70)
Gabela: GOŠK – Borac 0:2 (Grahovac 66, Raščić 83)
Mostar: Velež – Zrinjski 1:1 (Majkić 47 – Bekić 75)
Sarajevo: Sarajevo – Radnik 5:0 (Hadžić 9, 12, 24, 40, 90)
Sarajevo: Olimpik – Čelik 0:2 (Dedić 44, Mešanović 73)
Srebrenik: Gradina – Rudar Prijedor 0:2 (Radulović 53, Vuković 78)

Prvak BiH za sezonu 2012/13. je sarajevski Željezničar, koji će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Drugoplasirano Sarajevo i trećeplasirani banjalučku Borac, kako i pobjednik Kupa BiH Široki Brijeg, igraće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Gradina iz Srebrenika i GOŠK iz Gabele ispali su iz elite i sljedeće sezone igraće u Prvoj ligi Federacije BiH. U Premijer ligu upadaju prvak Republike Srpske Mladost iz Velike Obarske i šampion Federacije BiH Vitez.

Lista strijelaca

  • 20 golova: Hadžić (Sarajevo),
  • 18 golova: Adilović (Željezničar),
  • 12 golova: Stokić (Borac), Kajkut (Čelik), Kordić (Široki Brijeg),
  • 10 golova: Mešanović (Čelik),
  • 9 golova: Basara (Radnik)…

Izvor: Glas/Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/fudbaleri-borca-zasluzeno-u-evropi/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])