FK Borac: Uspješna godina

Objavljeno: 28. 12. 2017 u 18:55h

FK Borac danas je sumirao 2017. godinu u kojoj je izboren povratak u BHT Premijer ligu BiH. Godina na izmaku označena je kao uspješna najviše zbog osvojene titule prvaka RS, ali i infrastrukturnih projekata među kojima se ističe izgradnja pomoćnog terena.

U hotelu Bosna je upriličeno druženje čelnika, trenera i fudbalera sa predstavnicima sponzora, prijateljima kluba, navijačima kao i bivšim igračima među kojima su Srđan Grahovac i Stojan Vranješ, ali i predstavnicima medija.

“Iza nas je realitvno uspješna godina koju su obilježile i velike turbulencije. Vratili smo se u Premijer ligu i pokušavamo da se stabilizujemo. Voljeli bismo da to ide brže, ali je to dug i težak proces”, rekao je Vico Zeljković, potpredsjednik kluba.

On je istakao da su svi u klubu posebno ponosni na infrastrukturne projekte, među kojima je izgradnja pomoćnog terena. Nove projekte najavio je i za 2018.

“Sa gradom Banjaluka traažimo lokaciju za još jedan pomoćni teren. Od  N/FS BiH smo aplicirali za sanaciju reflektora i glavnog terena i to ide dobrim smjerom. U nastavku sezone ćemo pokušati ući u Ligu za prvaka, ali je najbitnije da pripremimo ekipu za sljedeću sezonu”, jasan je Zeljković.

On je istakao da će vjerovatno Igor Janković ostati terener, ali da će se sve znati početkom 2018.

Izvor: Nezavisne/Vladimir Grbić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/fk-borac-uspjesna-godina/||claudebot