FK Borac – 2 godine, 60 novih igrača!

Objavljeno: 19. 2. 2018 u 18:09h

Banjalučki Borac od 2016. godine do danas angažovao čak 60 fudbalera, a neki od njih nisu upisali ni minut u “crveno-plavom” dresu. U isto vrijeme klub je promijenio devet trenera.

Fudbalski klub Borac od početka 2016. godine do danas angažovao je tačno 60 igrača, odnosno u pet prelaznih rokova prosječno po 12 novih fudbalera, analizira stanje na banjalučkom “Gradskom stadionu” današnji “Dnevni Avaz”.

Klub iz Platonove ulice u posljednje dvije godine tražio je dobitnu kombinaciju kako se vratiti u vrh bh. fudbala, a nakon brojnih promjena, pitanje je koliko su čelnici “crveno-plavih” zadovoljni urađenim.

Ipak, kako ističe potpredsjednik kluba Vico Zeljković – drugačije nije moglo.

“Mi smo prije dvije godine započeli ovaj projekat i tačno je da je upravo taj broj igrača prošao kroz kluba”, ističe Vico i nastavlja:

“To je činjenica koju niko i ne može da ospori. Ali, mora se znati da je Borac u momentu kada smo mi došli, jednom nogom već bio u stečaju. Tačnije, mi nismo krenuli od nule nego iz minusa. U svemu se dosta i lutalo, a napravljena je i poneka greška, što je dio posla, ali je osnovni razlog tolikog broja igrača to što nismo imali nikakav sistem”, jasan je Vico.

Ipak, kako naglašava, Borac je sada u situaciji da krene uzlaznom putanjom.

“Mislim da smo sada došli do toga da imamo prilično dobru osnovu ekipe. U svemu tome nismo nerealni pa da tvrdimo kako smo za sami vrh. Ali, ovo je ekipa koja, uz određene korekcije i nadogradnju, može u ljeto da dođe do onoga što svi želimo”, poručuje potpredsjednik Banjalučana.

Borac je ove zime pojačalo 12 novajlija.

“Iskreno, tri ili četiri igrača od njih 12 su prava pojačanja, a ostali su dovedeni da se pripremaju za ljeto. Ima tu četiri-pet fudbalera od kojih se tek očekuje da pokažu svoj kvalitet”, zaključio je Vico u izjavi za sarajevski list.

Igrači poput Japanca Rija Suzukija i golmana Srđana Modića nisu upisali niti jedan minut.

Dodajmo da je Borac u istom periodu promijenio čak devet stručnjaka na klupi, što je sigurno još jedan od razloga “lutanja” u traženju uspješne formule.

Transferi

ZIMA 2016: Oštraković, Đokić, Rajović, Raspudić, Maletić, Mance, Đilas, Popović, Ristoski, Milosavljev, Dujković, Vukliš, Škorić, Komljenović, Kiso Prljević (16 igrača).

LJETO 2016: Bečelić, Avdukić, Erić, Gavrić, Prljeta, Trkulja, Malbašić, Radoja, V. Danilović, Antić, Delić, Guzina, Kondić, Vejnović, Mišić (15).

ZIMA 2017: Puzigaća, Radulović, Kunić, Ojdanić, Si. Dujaković, I. Danilović, Burazor, Đorđević, Suzuki (9).

LJETO 2017: Janičić, Galešić, Karić, Guberac, Mirković, Veselinović, Modić, Čudić (8).

ZIMA 2018: St. Dujaković, Karić, Mahović, Majkić, Žeravica, Ilić, Savatović, Vukliš, Zarić, Glišić, Bunić, Lučić (12).

TRENERI: Aleksandar Janjić, Borče Sredojević, Zoran Dragišić, Vlado Jagodić, Vule Trivunović, Marko Tešić, Željko Vranješ, Zoran Milinković, Igor Janković.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/fk-borac-2-godine-60-novih-igraca/||claudebot