Borčevci izmamili osmijehe osnovcima (Foto) (Video)

Objavljeno: 8. 12. 2017 u 15:28h

Fudbaleri Borca Petar Kunić i Goran Galešić posjetili banjalučku OŠ “Zmaj Jova Jovanović”, gdje su podijelili prigodne poklone klincima, pričali o sportu i fudbalu, te odigrali partiju “na goliće”. “Vau, igrali smo sa igračima Borca!”

Osmijeh, ushićenje, radost, zahvalnost…

Sve ovo moglo se vidjeti na licima učenika Osnovne škole “Zmaj Jova Jovanović”, koje su danas posjetili fudbaleri Borca.

Petar Kunić i Goran Galešić ispred “crveno-plavog” kolektiva družili su se sa klincima ove banjalučke škole, a, kako ističu, osmijeh klinaca neprocjenjiv je.

“Ovo je moja škola i srećan sam što smo bili ovdje danas. Obradovao nas je veliki broj vesele i nasmijane dječice. Mislim da će im ovo mnogo značiti. Nadam se da će se neko od njih okrenuti sportu, nebitno da li je to fudbal ili neki drugi sport. Sigurno da su ovakve akcije mnogo važne za njih, kako bi krenuli zdravim i pravim putem u životu”, poručio je Galešić, koji je bio učenik OŠ “Zmaj Jova Jovanović”.

Njegovo mišljenje dijeli i Kunić.

“Drago mi je što smo danas ovdje. Ovo je akcija koju FK Borac organizuje već mjesecima. Nadam se da ćemo obići što više škola, kako bi se klinci bavili sportom, naročito fudbalom. Vidi se veselje, razdraganost djece. Sve to mene je vratilo u djetinjstvo, kada sam bio dječak. Koji god sportista je posjetio moju školu, ja sam bio srećan i ushićen narednih 10 dana, tako da se nadam da je i njima bilo lijepo družiti se s nama. Hvala im na tome”, rekao je fudbaler Borca.

Galešić i Kunić podijelili su klincima prigodne poklone sa obilježjima banjalučkog kluba, a zatim iskoristili priliku da im podijele i autograme, fotografišu se s njima i razgovaraju o fudbalu.

Nakon toga uslijedila je partija fudbala “na goliće”, što je posebno obradovalo mališane.

“Ovo nije prvi put da nas posjećuju banjalučki sportisti i poznati smo po tome. Na osnovu ranijih iskustava, znamo koliko ovakve posjete znače učenicima i ostaće im u fenomenalnom sjećanju. Mnogo vole da idu na utakmice, a najvažnije im je kada dođu kući da kažu: ‘Vau, igrali smo sa igračima Borca’. Oni su mali, mnogo im znači ta pažnja, pogotovo od igrača. Nebitno koji kolektiv je u pitanju”, rekao je za MONDO Aleksandar Marić, nastavnik fizičkog vaspitanja u ovoj školi, napomenuvši da je OŠ “Zmaj Jova Jovanović” redovno domaćim i rukometašima, te odbojkašima Borca.

“Sam ovaj gest ima ljudsku veličinu. Ti momci odvoje svoje vrijeme da bi se družili s klincima. Djeci je najvažnije da neko obrati pažnju na njih, pokloni im nešto, pozove ih negdje, da im kaže nešto lijepo, jer svaki njihov minut za učenike je dragocjen”, dodao je na kraju Marić.

Izvor: Mondo / Autor: Bojan Jakovljević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borcevci-izmamili-osmijehe-osnovcima-foto-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])